Saturday, March 5, 2011

tutorial nak letak ikon comel kat belog..

hari nie.. gua sgt berbesar hati na buat tutorial.. 1st time gua buat tutorial spnjg gua berbelog.. skunk neh gua taw ramai yg dah buat entry sal tutorial.. tpi xpe.. gua pon na buat jgk.. na share ngan blogger yg still lagi fenin ngan dunia berbelog neh.. sharing is caring rite?? atceli ramai yg tnye gua camne nak buat itu .. camne nak buat ini.. gua bkn xmow ajar.. cume gua sndri xconfident ngan bnde yg diorg suh ajar tue.. gua just try and error je.. kalo mende tue menjadik.. menjadikk la ia.. kalo xmenjadikk.. maka xmenjadikk la ia.. smlm ad seorg rakan blogger gua tnye camne na buat jadi icon2 yg gebu comel cam belog gua neh.. ok2.. ary nie.. gua terase terpggl tuk bantu beliau and rakan2 blogger yg laen..

kalo korang nak letak ikon cumel2 kat entry korang camnie http://www.emocutez.com korang just amek dye punyer HTML CODE.. gua slalunye amek ikon2 chumel nie kat

http://www.matcuoi.com
http://www.glitter-graphics.com
http://www.emocutez.com


kat sini.. korang leyh plih macam2 ikon comel tuk diletakkan lam entry korang

tapi.. kalo korang na letak ikon chumel kat shoutbox.. korang xleyh gune html code.. sebaliknye korang kene amek code kat DIRECT LINK ..
bile korang dah sign up or sign in kat mne2 shoutbox account.. korang pilih smiley.. then kat situ dah ad banyak default smiley.. korang leyh buang smiley tue or just tmbh ngan ikon2 comel yg korang suke..
sesape yg gune cbox.. tuk cari smiley.. korang kene klik kat option.. kat situ ad diorg tulis smiley.. korang klik situ.. then letak lah code korang kat petak code yg disediakan.. then jgn lupe save.. lps save tue.. amik code then letak kat belog korang.. da siap.. yeay.. http://matcuoi.com



nota rambut : sesape yg still not understood ngan gua punyer penerangan.. korang leyh tnye gua lagik.. and kalo na tnye bnde2 laen pon.. u can ask me as long as u punyer soklan gua leyh jwb.. hehe pertanyaan anda amat dialu2kan..http://www.emocutez.com

chow bedah..



www.tips-fb.com

14 makhluk membebel ♥:

mykhalis said...

hehe..nak wat tapi takut tak sesuai le pulop..hehe.. nice tutto

sya hassan said...

-mykhalis-
arigato.. (:
lerh.. apsal xsesuaeyy lop?? cri la yg ssuaeyy ngan laki.. byk pilihan kat situ.. ;p

KAMIHIDUP said...

tq, tmbh lg ilmu KAMI. :)

sya hassan said...

-kamihidup-
ur welkam kami..(:

fLy_AwAy said...

orang pompuan boley la nk letak bende alah tu,klau laki letak bende alah tu nnti pompuan salah tafsir plak.auw auw auw. hehe :P

sya hassan said...

-zairul-
ala.. jgn la letak yg auw auw punyer.. cri la yg sesueyy ngan laki2.. kan byk pilihan.. kalo ye pon.. comel ape laki2 letak ikon kiut2 tue.. kompem pompuan tergode.. erkk~~ lalala (:

Cik Eliza said...

hye cik gebu !

boleh ekot neh. hehe

sya hassan said...

-cik eliza-
hai cik eliza.. (:
sudi2 la ikot ye.. ;p

Raji berkata said...

bgus nih aku slalu buat cara susah =.=" upload satu2 gmbr
hahaha
lepas ni comel la blog ak
hahaha

Zaza said...

thanks for tutorial. saye lg beberape bulan dpt la DSLR weyh!!!! jealous x?

sya hassan said...

-moja moja raji-
kau mmg.. suke sgt buat cra yg susah.. yg sonang ad.. hihi bkn ke belog kau da comel??haha

sya hassan said...

-zaza-
ur welkam.. (:
wahhh.. manyakk jeless woo..

=YunChanKhalid= said...

kak sya, ore cumo xtau nk letak ikon kat url. try doh buat aii 2, xjadi.. aiseyman. ):

sya hassan said...

xjadi?? urmm kod pon xigt dh.. 6t kak sya try cri.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.