Thursday, February 9, 2017

REVIEW PRODUCT : SIMPLE (penyelesaian untuk breakout)

OLLA.. ASSALAMUALAIKUM UOLSS..

today iolss nak share kat hangpa semua pasai aku punya daily skincare routine.. as i said in my previous entry.. aku nak habaq product apa yg aku rasa helok sgt hangpa2 yang breakout pakai produk ni.. sbbnya muka aku ni haa tgk breakout but not so worst.. so bila pakai ok sgt haaa.. jerawat kecut.. my parut pon pudar..

produk tu ialah...

TADAAAAAAAAAAAAAA

PRODUK SIMPLE!!

yang botol putih tu pelembap. yang mak ko hijooo tu toner.

berapa bintang nak bagi?? noraaa bagi 9/10 bintang. 😍 so far Alhamdulillah.. best sgt.. aku just pakai yang ni pada waktu siang je.. btw lepas pakai toner.. aku pakai ELYSIAN BOOSTER SERUM... then baru lah pakai pelembap SIMPLE.





how about my cleanser??

haaa my cleanser isssssss..

SABUN KOPI!!!



sabun kopi tu untuk badan la weiii!!!! ye ye sabo.. rileks bro rileks.. ye i know ianya untuk  badan.. tapi tapi.. disebabkan kulit muka aku ni umpama lori tertumpah minyak(propa lebih).. so aku pakai la sabun ni kasi sental muka iols.. oh ye.. so far alhamdulillah.. takde pulak jadi kulit kering sampai berkuping2..  just nak tekankan kat sini.. korang pakai apa2 pon.. its depend on your skin.. kalau kulit kau tu jenis boleh hadap je segala jenis produk.. pakai je la apa pon.. kulit kau ok je.. tapi tapi.. kalau yang jenis sensitip.. pstu korang gatai pi pakai produk yg tak sesuai.. then your skin condition getting worse.. lastly kau salahkan produk tu.. ckp xelok and so on.. common girl.. check dulu kulit kau tu mcm mna.. lagi satu.. yes memang sabun kopi untuk badan je.. so that it is your responsible la if you want to use it on your face.. lagi satu.. if your skin type tu kering.. pastu kau pi pakai cleanser jnis sabun sapa suh.. muka kering youlss kena pkai cleanser yg ringan yg blh moisturize your skin.. kalau yg jnis berminyak.. seeloknya water based.. tapi sabun pon boleh gak cuma depend on your skin blh tahan ke tak dengan sabun.. produk ni babe kita kena try and error.. kalau elok.. teruskan lah.. tak elok utk kau.. stop.. jgn membebel .. btw aku selang pakai sabun ni dengan pencuci muka cetaphil tapi mostly aku mmg suka pakai sabun kopi.. hewhewhew


memalam kau tak pakai pape ke weh???

ehh sape cakap? memalam buta la kulit kau aktif bekerja..

so for night routine.. before tido.. aku tempek ni jee..

sgt murah.. rm5++ je time beli hari tu..

apa hasilnya?? jerawat yg baru nak tumbuh segan2 silu nak naik.. and this aloe vera gel sgt recommended utk korang yang kulit burn..and yg berjerawat teruk pon ..  nak kasi soothing your skin..

so that's it! sekian my daily routine skincare yeah. see yaaa

p/s : anyone yg berimnat dengan ELYSIAN BOOSTER SERUM @ SABUN KOPI boleh whatsapp iols yee... +60135229517..




www.tips-fb.com

Monday, February 6, 2017

REVIEW LOCAL PRODUCT MALAYSIA

HAI ASSALAMUALAIKUM GUYSSS...


Yehaaa... after a long long time akhirnya.... im back!!!! hahaha i dont know why tapi sblm ni mood nk berbelog mmg xde... hahaha but now yeah mood itu kembali... i rather write kat blog some issue here than doing a video... hihi xde keyakinan la nyah oi.... kalau gua buat ade ke yg nk menengoknya??kiki

okay back to gua punya topik...


adakah betul local product cannot be trusted? 



gua perempuan babe so i know how obsesnya perempuan dengan kecantikan.. nak2 produk yg blh bgi kulit hgpa jdi peloles + putih dlm masa lima hgga tujuh hari.. WOW! sapa takmau wei.. aku pon mau.. tapi tapi hgpa tau ka apa yg terkandung dlm produk tu? oh ye gua merujuk kepada skincare ye.. gua ada try dua produk ni.. local brand.. before this gua pkai dermalogica almost two years tapi yeah... tergoda dgn iklan hahaha gua xnak sebut jenama apa.. biarlah rahsia..

1st brand tu.. gua pkai ok la.. but takde perubahan awalnya and my skin makin lama makin breakout.. healing process katanya...after one to two months.. still breakout.. area my chin and both of my cheeks.  stress diatak payah dok habaq la oiiiiiii... then gua try satu serum ni...

ELYSIAN BOOSTER SERUM...sis pkai serum ni dgn skincare tdi.. Guess what? makin terok.. cheq pi klas tebaiii oii mekap.. lastly stop using that skincare.. then i used another skincare.. amek masa gak la gua nk beli skincare hat ni.. quiet famous.

mybe hgpa blh agak kot skincare apa.. huhu skincare ni mmg buat jerawat cheqq hlg teroih tapi tapi gua sempat pakai 2 kotak ja .. muka gua mmg flawless bak hg time pakai tu.. ramai teguq muka elok lawa gojes..mmg kembang semangkuk la hidung haku ni haaaa.. then tetiba keluaq cerita ramai breakout sbb stop pkai produk tu.. org duk habaq ada bhn tak elok hukhuk.. Then ada yg habaq this skincare rebrand.. bimbang muka jadi mcm jalan tar lagi..so gua pon stop.. GUESS WHAT BRO? tak breakout sgt .. OMG.. so blessed u know.. but gua rasa sebab gua tak missed pakai ELYSIAN BOOTER SERUM..hahaha jerawat still ada cuma tak breakout teruk mcm org lain.. end up gua pakai produk yg beli kat drugstore... lagi puas hati and trusted..

nak kata local brand tak blh trusted pon tak blh gk...sbb serum yg aku pkai tu local brand huhu... depends korang utk menilai..tapi nasihat gua.. check ingredient.. selalu check lulus kkm ke tak.. jangan dok main sebat je.. beware ok?? also beware dgn product fake..

utk my latest skincare routine gua update for next entry yoooo...

inilah ghuper serum tu


p/s :sesapa yg kot2 nk try ELYSIAN BOOSTER SERUM blh whatsapp gua +60135229517.. gua agent sah yee..





 
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.