Thursday, December 16, 2010

Perlu Ke Kita Pilih Orang Cantik/Kacak Jadi Teman Hidup??

pernah tak korang terfikir kenapa la org2 zaman skunk lebih cenderung memilih orang yang cantik/hensem tuk dijadikan gf/bf or wife/hubby?? maybe ad yg terase ..so awl2 lagi gua nak mitak maap la kalo terase.. gua just bgi pndgn je.. nie kan blog gua..so gua bebas nak utarakan pendpt gua kan?? erm.. bagi gua la.. mmg xdinafikan rupa kdgkala penting la kot.. tpi lagi penting kalo hati tue cantik.. cuba la korang bayangkan.. muka cantik/hensem bagai sume tapi hati.. nauzubillah.. busuk2.. cantik ke cam tu?? hensem ke camtu?? suke ngate org..suke laga2 kan org?? cantik ke?? kalo ad yang kate b'prangai cam tue cantik.. gua rase maybe korang ad skru longgar ke hape kat kepala hotak korang tue.. babe..cube korang pk.. law cantik fizikal xkemane.. nanti tua.. berkedut gak kan?? law hati..ad ke hati berkedut?? law sesape kate hati berkedut.. bak sini kepala ang tue.. ceq nak bagi telur ayam kat kepala ang 2!! xpernah seumo hidup gua dgr hati berkedut.. law gua la.. baek la cari yg sedap mate memandang.. xhensem pon xpe.. kang bile dpt yg hensem.. mule la 2 3 mggu kapel.. jumpe yg ag cantik + mantop dri kite.. ditgglkan kite tpi lombong biji timah.. sape yg susah?? sape yg menderita?? kita gak.. pastu mulalah nanges xberlagu then terjun bangunan bunuh diri... nauzubillah.. so baek la cari yg yg betol2 ikhlas ngan kite..xkesah la hensem ke tak.. janji baek..leyh jage dri kite sepenuhnye.. xamik kesempatan kat dri kite.. nie tdak.. mula2 pegang tgn.. pastu pelok2.. pastu mulalah kuar muka depan Metro.. 'lagi bayi ditemui di dlm tong sampah'.. Nauzubillah.. korang xkesian ke ngan baby2 tue sume.. diorg xbesalah taw.. korang la manusia yg xbersyukur.. pandai buat pandai tanggung r.. punyer la comel2 baby2 tue sume..tergamak korang buang?? mmg kejam la sape yg buat camtue.. ok berbalik kpd topik gua tue.. ramai gak kawan2 gua mengadu kat gua.. kate bf diorang curang.. mtak ptus sbb ad minah laen.. 1st question gua "bak sni gambo balak kau.. aq nak tgk".. bile gua tgk.. makk aii.. handsome bagai.. mmg market tggi r.. ok kat sni gua leyh bagi taw kdg2 org2 yang muke handsome atau cantik nie nak cari yang betol2 sepadan ngan diorg la..contoh : 'aku kan handsome.. msti la kene cari aweks yang cantik.. baru padan ngan aku'.. ok fine.. gua xkesah la kalo lu nak cri awek yg cantik + seksi .. oppss.. tapi kalo awek lu 2 hanya cantik di luaran shaje.. da ckup ka?? and kdg2 diorg nie leyh jadi playboy/playgirl.. tapi gua xckp sume org cantik + handsome camtue.. ad gak yg handsome + cantik yg mmg setia ngan cintanya.. siyesly..gua da byk jumpe kes2 kurang asam camtue.. muke handsome.. tapi playboy... tapi ad gak muke xhandsome tapi playboy.. isykk..gua kdg2 musykil gak..camne la yang xhandsome 2 leyh jdi playboy.. ad kemungkinan mamat 2 pandai mengayat kot..hoho.. kalo yang cantik lak.. da terang bederang lagi bersuloh yg mamat 2 handsome + kaya ag.. tapi rase diri kau yg cantik 2 xlayak tuk mamat 2.. so kau tgglkan dye.. cari yg laen.. nak yang ag kaya + handsome.. dpt ke?? maybe ad yang dpt tapi kompem nanti korang kene tggl.. caye lah ckp gua.. bila kite buat camtue kat org.. satu ary nanti.. ianya akan kene kat kite balik.. and and.. ag satu.. ini yg membuatkan gua bimbang.. ad gak golongan yg frust menonggeng ngan balak/awek diorg.. then mulalah bercinta dgn kaum sejenis.. wow.. hot bebeh.. hot la hot.. dosa besar kau taw?? Nabi tak mengaku umat!! ag satu..kalo korang bercinta sejenis.. nak kawen.. kawen buat ape?? nak dpt zuriat?? leyh ke zuriat nye?? adoiii.. tepukk dada tnye iman.. so.. ape pandangan korang?? perlu ke cari yg cantik/handsome tuk dijadikan pasangan hidup?? tapi kalo da jodoh.. nak buat camne kan?? :D



P/S kalo gua leyh balak hensem + baek aty + xamik kesempatan atas dri gua + syg gua sgt2.. mmg package r.. sape tanak weii.. haha.. lalala




www.tips-fb.com

32 makhluk membebel ♥:

FH said...

hensem tp takde akai nak watpe.
tapi, kalau hensem , pehtu baik hati .. takpe. haha ;D

uılɐɯɐ ǝıʇɐzzI ɹnu said...

tak kesah lah kalau nak yg cantek..
kalau boleh sume orang nak yg cantik.
tapi perangai tu kene tengok dulu :D

sya hassan said...

-FH-
law hensem..pastu baek hati lak 2.. sape yg tanak..hoho

sya hassan said...

-izzatie-
prangai 2 la yg kene jge sbnarnye.. muke cantik tpi prangai xelok pon xcntik sbnrnye.. :D

mis twit said...

ade gak mindset orang -- laki/ pompuan ensem / lawa, perangai tensen.. huahua

saya tag awak untuk satu kontest.. meh join!

sya hassan said...

hua3..btol2.. prngai kdg2 xsesuai ngan rupe..bahaii..hoho

ok2.. 6t cik gbu p tgk ea.. :D

♥ Teacher Rinz ♥ said...

cntiknya blog..folow me..i folow u

sya hassan said...

-teacher rinz-
mekaceh.. :D

tomatokering :) said...

ouh tidak!!!! nak yg encem tapi tak cantek :'(

hehe,, ala..ensem tak ensem tak penting..ade jugak yg tak ensem tp perangai cam s**l kan..huu.
sori sensored ckit..hik

HaNa HoNeY said...

betui tuh
p zaman skunk muke semua xleh pakai dah
ptot nilai hati dier..
bek ke idak ikhlas ke idak
skunk muke encem ke x cantek ke x..pangai same je

sya hassan said...

-tomato kering-
tpi ad gak yg bertuah wlaopon xcntek tpi still dpt yg hensem.. kire nie terletak pde si lelaki 2 la..hoho

xpe.. tapi btol la.. byk gak kes camtue.. xhensem tapi prngai tuhan je yg taw.. hoho

sya hassan said...

-hana honey-
ala..hensem pon nnti tua berkedut2 gak an?? mmg muke kene tolak tpi.. yg pntg hati.. :D

mohd sasuke said...

pras rupe ni pinjman je..tp klu dikurniakan good look dan baik hati..mmg pakej la tu..=)

sya hassan said...

-sasuke-
cik gebu stju.. hensem 2 milik Allah.. semuanya milik Allah.. law Allah nak tarik blik..kejap je dah hilang.. :)

alry said...

saya dah lalui dah semua ni...pernah ada awek lawa...kacukkan cina melayu...tapi susah nak jaga bila dah lawa...persaingan banyak sangat...n skang dia dah blah ngan balak baru...kerja bank, ada keta...saya plak..baru 2nd year student...huh

Raji berkata said...

hak2 misae meluahkan perasaan dia
hohoho

aah lah sebenarnya jodoh Allah dh tentukan..
sepadan tu bukannya bermaksud mereka kena saling2 perfect saling lawa ker xpun..

kdg2 pasangan yg berbeza lebih menjamin kebahagiaan..
perbezaan pandangan ker xperlu sama2 pun..

ps: lgpun susah kalau org2 yg prasan cntik atau hensem ni kdg2 ego memilih pasangan hidup
(selamat aku macho je)

sya hassan said...

-alry-
sabo ye.. bunga bkn sekuntum.. byk ag.. lawa la mcm mne pon.. nnti tua b'kedut gak.. kaya?? kalo Tuhan nak tarik blik..bila2 mse je Tuhan leyh amekk.. sabo ye.. :D

sya hassan said...

-raji-
haha.. aq meluahkan yg terpendam je..keh3.. kau ape taw..muahehe

ala..xyah lah nak cri org yg perfect..cube belek dri kite dlu..perfect ke kite nie an??

btol2.. sbb law same je boring dowh.. ngeh4..

p/s : kau macho ke?? haha [kau xmacho tpi kau babyface la kot..hua3.. kompem pas nie ko xmndi smggu..hak3]

lolitasinta said...

yg pentingg tat dlmm ne ..
hatii kne suci . pluss gebuu like cek gebuu kte ne .
hik ;DD

kay yea said...

masing2 taste len2~~ :D

Haa Fakihah said...

cantik @ ensem x menjamin kebahagiaan. yg pntg cr iklas. kalo si iklas tuh ade pakej ensem, untung la. hehe.

wahida said...

akak kalau pilih suami x semestinya hensem, yg penting romantik...wah gitu!!!

Ain Zulaikha said...

cik gebu, hehe senang cerita orang sbenarnya kalau nak ikut logik, org cantik utk org tidak cantik, org hensemm untuk org tidak hensem.. faham tak? cuba fikir balik dan kaji balik, mmg tak guna kita nak cari org yg sama padan dengan kira,

sy bg contoh mcm artis, dia orang nak org sama cantik hensem dengan diaorang, last2 bercerai jugak..

✿ CikCimi said...

adeh.
ade x org hensem nk kt kite.
:P

Hashikin Fuhairah said...

yes! x semestinye.. awek cun pkwe hndsme. but bonus lah sape dapt yg hndsme yg yg cun. but penaykit hati kena la tnggung sendiri. haha.

sya hassan said...

-lolitasinta-
yup2..hati nie mmg kene suci.. tamo curang2 maaa.. :D

sya hassan said...

-kay yea-
a'a..mmg pon.. stiap org ad taste diorg sndri kan.. :D

sya hassan said...

-fakihah-
haha..mmg untung la kalo dpt yg pakej 2.. baek + hensem..sape tanak,..kih3.. tapi hensem xjnjikan ape2 kbhgiaan kan kalo prangai xley blah..

sya hassan said...

-wahida-
wah2.. bestt oo dpt suami romantik.. tiap2 ary diayat dgn ayat romantika.. not romantikuss ea..haha

sya hassan said...

-ain-
faham2,,,ad logik gak yg ain ckp 2.. cik gebu sokong ain.. dats y cik gebu ckp.. hensem ke cntik xjnji kan kebhagian..yg pntg aty kite neh.. stia ke x.. trime si dia seadenye ke x.. itu yg pntg..

sya hassan said...

-cik mimi-
opkos ad kot..tpi kdg2 kite je yg tataw.. T_T

sya hassan said...

-hasyikin-
haha..btol2.. sbbnye bile dpt yg cntek/hensem..opkos la diorg 2 m'jdi tumpuan org rmai an?? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.