Tuesday, December 14, 2010

CITA - CITA GUA



mase kecik2 dlu an.. mse umo gua 3 4 tawn.. gua berangan nak jadi sailormoon..kah3.. mimpi je la kalo gua leyh jdi sailormoon 2..kah3.. stkat sailorwomen.. blh la..hua3.. then.. dalam standard 1 2 cam tue r.. gua bercita-cita na jdi doktor.. siap ajak sepupu ag maen doktor2.. gua jdi doktor.. sepupu gua jadi patient.. tapi bile naek standard 4 5 gua bercita-cita lak nak jadi cikgu sbb tertaksub ngan citer great teacher Onizuka..



besttt oo citer dye.. gua mmg layan tiap2 hari citer dye koz akak gua ad beli citer dye..baekk punyerr.. then2.. mase gua naek standard 6 gua berangan nak jadi peguam.. ntah hantu mne la sampuk gua.. gua tarak taw maaa.. nmpak cam best.. tpi mak gua kate peguam nie susah skit.. takot nanti kang duit 2 xleyh pakai.. i mean HARAM la.. tue pon atas sbb2 tertentu.. naek f1.. tukar blik na jadi doktor..kah3.. berangan je la nak jadi doktor koz mse f4 gua xamek pon subjek BIO yakni subjek terpenting kalo na jadi doktor.. sebaliknye gua prefer pilih Lukisan Kejuruteraan.. gua bkn ape xamek BIO.. layak 2 mmg r layak tpi gua jenis yg hotak susah nak igt.. nak kate lembap xla jgk.. kalo subjek LKJ 2 senang r.. igt step dye je.. habes citer.. hemo3.. so skunk neh.. cita-cita gua yg sebenarnya ialah ENGINEER..hua3.. tapi atceli da dua org adik beradik gua yg dah jdi engineer.. tpi sowang 2 akan jadi lecturer lam bidang 2 la..hoho.. nmpaknye mak gua telah melahirkan anak2 jurutera.. haha.. then insyaAllah gua pulak yg akan jadi next ENGINEER.. mengikut jejak langkah akak dan abg gua.. so gudbye doktor.. ngeh3..


p/s : kdg2 ad gak rase menyesal koz xamek BIO..tapi law gua amek pon..leyh ke dpt A+?? jawapannya tak kot..miahaha..



www.tips-fb.com

12 makhluk membebel ♥:

Woofer Storm said...

biasalah time bdk2,stiap keinginn psti berubah2,,mcm sy^^hahaaa

sya hassan said...

haha..btol2.. name pon bdk2 kan.. XD

eh2..awk budak ea??haha

Woofer Storm said...

tak laa,sy kank2 riang lorrr.hahaa

sya hassan said...

-woofer storm-
haha.. @pon dikenali sbgai kanak2 ribena.. btol x??hua3

Raji berkata said...

hohoho
dlu aku xde cite2 oh =.="
angan2 mmg byk, usahkan goku jer
power rangers suma ak nk jadi..

aku suka blajar LK
dlu mse pindah skolah teknik ak kecewa sbb xde seni visual tapi digembirakan semula dgn lukisan kejuruteraan ;D

nk jadi engineer gak
tapi smpai skang blom start lagi subjct utk engineering =.="

Jeely jelly said...

haha.. jd sailormoon pun ok pe.. dengan kuasa bulan ! akan menghukum mu ! :p

sya hassan said...

-raji-
haha..dasat cita2 kau.. power rangers pon kau nak jadi..haha

keh3.. aq lak dua2 subjek yg kau suke tue dua2 aq rembat..hua3... best weh LK + SENI.. (sengaje kasi kau jeles)..miahaha

sya hassan said...

-jeely jelly-
haha.. 2 la.. mmg best,, dlu siap beli baju gambo sailormoon ag.. tapi berangan je la nak jdi sailormoon 2..haha

Ain Zulaikha said...

hehehehe perasan tak cita2 berubah2.. hahahaha mcm abg sy, dari kecik nak jadi engineer sampai lah skrg berjaya jadi ngineer sebab cita2 dia tak prnah berubah.. T_T sy ni ha berubah entah jdi pe lah besar sok... hahahah padhal da besar

sya hassan said...

-ain-
nmpaknye abg ain tue tetap pndrian.. bgus lah kalo camtue.. tpi kalo ikotkan cita2 yg 1st tue.. leyh ke jadi kenyataan?? haha.. erm same la kite..cik gebu nie pon ntah jadi ke x engineer.. T_T

chittysarah said...

kecik2 mau jadi cool cam cartoon sakura tu..
cardcapture sakura..
xpun kawan die pun jadi la..
yang wat costumee~~

tapi xde bakat!hahah
gto baru je tgk taun nie~~
da lame upenye cite tu..
ahaks..ketinggalan~~
tapi siyes best!

sya hassan said...

haha..dlu2..cik gebu pon camtue gak.. suke tgk citer karton..then cita2 pon dipengaruhi oleh karton..hua3..

best an?? kan da ckp..lalala XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.