Thursday, December 16, 2010

BILA CINTA XBERBALAS.. BUNUH DIRI??

korang pernah tak terbace/membace/dibace sal seorang pemuda cina bunuh diri sebab percintaan beliau ngan gf dye gagal?? maksud gua pemuda itu ialah Alviss Khong.. pernah x?? pernah x?? siyesly gua terkejut gak bace citer dye.. beliau baru berumur 22tahun.. tapi prefer memilih cara bunuh diri tuk menyelesaikan segala2nya..






kat atas kereta nie lah mendiang jatuh.. uishh..sakitnye!!


kes nie baru ag la.. berlaku pada hari Khamis minggu lps yakni 9 Dis 2010 (pukul 8-9 pagi).. mula2 gua tgk gambo tue..igt kan Vic Chou F4..kenal x?? xkenal?? ala artis taiwan yg berlakon lam meteor garden tue.. siyes muke mendiang nie cam Vic.. mendiang nie dikatakan memang sayang sgt2 kat gf dye.. tapi xde jodoh la kot sbb dye ngan gf dye broke up.. then slps tue dye mengambil tindakan membunuh dri sbgai jalan penyelesaian..





jarang gua jumpe laki nanges kerana pompuan.. nmpak yang dye syg sgt2 kat diri kita..



ini gambar mse saat2 bahagia mendiang nga exgfnye..


tapi menurut sumber.. mendiang dikatakan sempat update statusnye di fb sblm bunuh dri..



then kat bawah nie antara note yang ditinggalkan oleh mendiang




kisah nie kalo korang bace dari A sampai Z mmg sedih r.. yg gua taw.. sblm dye kapel tue.. dye pernah direject sbyk 5 kali oleh exgf dye tue.. wah2.. siyesly dye nie xputus2 asa kejar exgf dye 2.. tpi hubungan diorang smpat bertahan 4 bulan lebih je.. T_T then menurut satu sumber mse exgf dye taw yang dye mati bunuh dri.. exgf dye segera ke hospital tapi dihalau oleh kakak mendiang.. maybe ramai yg slhkan exgf dye.. tapi gua rase xwajarlah salahkan exgf dye law kite sendri tataw ape yg terjadi antara mereka berdua kan??

so kpd yang frust menonggeng kat luar tue.. jangan lah memilih jalan nie.. byk lagi jalan laen yg korang leyh pilih.. kalo ye pon syg.. cube doakan orang kesayangan anda tue bhagia.. although dye bukan milik anda lagi..



so..ape pandangan korang?? perasaan korang bila bace pasal nie??

p/s : law nak komen.. sila jaga bahasa anda ye.. tq.. :D


AMARAN !! kpd yg beragama Islam.. gua nasihatkan jgn sekali2 ye memilih jalan BUNUH DIRI nie kerana nanti anda tidak akan bau syurga mahupun masuk syurga..
www.tips-fb.com

32 makhluk membebel ♥:

Fiqah Alias said...

betol laa...ish3...kecian la...fiqah sentap jugak bace cte nie..mmg fiqah terkejut jugak laaa...sbb dy bunuh diri...sedangkan klo ikut rupa..haa....sng2 bleh cr ganti..tapi..dy mmg x sanggup la pisah ngn gf dy...isk3..(T.T)

HaNa HoNeY said...

gile ah...
xpasai2 ja pompuan uh pasneyh maybe kne boikot ngan famili laki uh
tp siyes sian kowt kat laki uh

Raji berkata said...

huhu kesian kan dorg...
xdiberikan hidayah @@

sya hassan said...

-fiqah-
tue lah.. hensem lah mendiang 2.. mmg leyh cari yang laen.. tpi mendiang syg sgt2 kat gf dye 2.. kite pon bile syg.. law break ke hape opkos kdg2 ilang pertimbangan law xpk baek2 kan?? T_T

sya hassan said...

-hana-
dua2 kesian.. kite pon xleyh slhkan mne2 pihak tnpa tahu kebenarannye kan??

sya hassan said...

-raji-
mmg kesian.. aq tersentuh giler r ble bce sal neh.. sedeyhh gakk.. T_T

lolitasinta said...

ngeeee . sadiss toiii .
ciannn dyeee !!!
hukhuk

sya hassan said...

-lolitasinta-
a'a..mmg sadis + tragik.. sedeyhh oo law kite btol2 bace kisah dye.. sob3

honeyvsbee said...

hui bunuh diri samapi kemek keta..dasat.

sya hassan said...

-bee-
tue la.. skitnye Tuhan je yg taw.. kite tgk keadaan kete 2 pon da takot.. ta tgk mangsanye ag..

Cikbelog said...

kacaknye.hee..hurm..jangan lah sedih terlampau bila putus cinta..putus cinta jerk..dunia tak berakhir pon.kan kan kann? :D

tqaAwesome said...

hayoo sebab cinta, jadi macam ni.
macam la hidop kite dijadikan hnya utk bercinta.

ngehehe.
sbg org Islam, kite ade tujuan matlamat hidup sbg khalifah.
jgn sbb gagal dalam bercinta,p bunoh diri plak.

huhu~
aku wase ex dia tuh mesti terima dia sbb simpati je kot.
dah 5x kena tolak, 4 bulan je pon bertahan.
hehe i guess la.
tak tau la kisah disebaliknye kan
T__T

oi gebu, makin hari makin gebu ye ekau.
bile pegi genting nye?

The Sharkox said...

Serius dia ni bingok..
akal tak berapa nak panjang

ANATI SOKI said...

walaweh... nih baru org panggey chenta mati.. hehehehe

Puteri Iqa Izyan said...

ish. tak fikir pnjg dulu nih..
dah cinta mati agaknye.

wahida said...

mmg sedih weh baca kisah ni...tapi x nak lah aku sbb sorang pompuan nak bunuh diri, apa kejadahnye kan?

Wahida Nasution Thakhrim said...

kisah yang sangat sedih.. tgk pada muka, memang handsome.. dia boleh dapat mana2 perempuan yang dia nak tapi dia tetap usaha untuk dapatkan pujaan hati..
AcHiKz pun baru putus cinta tapi tak sampai la rasa nak macam tu.. feeling down tu memang ada tapi AcHiKz berpegang pada kata2 ni "masa adalah ubat terbaik sembuhkan hati yang luka" dan "masih ada yang terbaik didepan, cuma kita perlu mancarinya"

chittysarah said...

xde keje tul..
muke da market da kot~~

lalalala~~

sya hassan said...

-cik belog-
btol2.. sptutnye kite kene b'fikir sal org2 sekeliling kite.. rmai ag yg perlukan kite.. ptus cinte?? rmai ag bunga2/kumbg2 kat luar sne yg mgkin sdg menunggu kite.. kite je yg kene cri.. :D

sya hassan said...

-tqaawesome-
aq stuju ngan kau.. hidup nie xleyh la kite abdikan dri tuk cinta.. xke mane cinta tue.. ermm ad btol gak yg kau ckp 2..


haha..gebu kah?? hua3..
tataw ag weh.. mak aq bz T_T

Ain Zulaikha said...

sebenarnya dalam percintaan kite kena bertolak ansur, kita kena faham antara satu sama lain n bincang secara baik. tgk skrg dah jadi macam ni bunuh diri semua.. haishhh nauzubilah.. benda paling takut bunuh diri lah..

sya hassan said...

-the sharkox-
erm xberfikir pnjg je kot.. bile frust bercinta..mcm2 leyh berlaku an?? T_T

sya hassan said...

-anati soki-
hehe.. cinta mati?? xde mknenye dah law dh mati..

sya hassan said...

-puteri-
tue la.. kite sptutnye berfikir sal keluarga and ape yg pntg lam hidup kite.. jgn la sbb cinta pegi bnuh dri..silap 2..

sya hassan said...

-wahida-
xde sbb pon kite nak bnuh dri sbb ptus cinta.. byk ag bnde laen yg leyh kite wat.. kan?

sya hassan said...

-wahida nasution-
mmg leyh je cri yg laen..tpi bila hati dah b'kenan.. kite pon law dah b'kenan sggp tggu si dia 2 3 4 tawn kan??

yup2..btol2.. rmai ag la yg duk menunggu kite.. kumbang/bunga bukan seekor/sekuntum kat dunia nie.. byk ag..

sya hassan said...

-chittysarah-
mmg market la.. hensemm dowh..cam vic pon ad.. tpi nak wat cam mane.. dah itu yg dye pilih..

sya hassan said...

-ain-
cinta neh law kite selidik btol2.. ianya sesuatu yg indah jika kite jga dye baek2.. tpi law dah xde jodoh camni.. xkene lah smpai bnuh dri hape semua.. maybe ad kekurangan kat dri kite neh.. so kene lah tepuk dada tnye dri sndri..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

muke mcm boleh tahan.. nape la bunuh dia.. pelik sehhh ! kan aku ade.. tpi yg penting dia masuk neraka jugak sebab kape ! hahak !

sya hassan said...

-hafizah-
mmg blh tahan..hensem 2.. haha.. apsal kau xp kejar dye ea dlu.. kang da telepas.. T_T

Haa Fakihah said...

hemm xtau ape jd antra dia n ex dia smpai ex dia xnak trime dia dh kan. siannye. tp ni org xde iman. x pk panjang. :)

sya hassan said...

-fakihah-
sptutnye dye kene pk pnjg.. pk sal org sekeliling dye.. tpi xgune da kot ckp skunk neh sbb smua dh terlmbt.. hurmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.