Tuesday, May 2, 2017

Scrub Paling Best?

Assalamualaikum everyoneeeee....

almost 3 months baru aku post entry lagi.. haha sorry la noks.. mak busyyyyy shangat2.. im currently busyy as final year student.. so busyyyy.. so seminggu ni aku cuti midsem & ada masa nak update entry ni haaa.. rindu baqqq anggg..  ok hari ni aku nak share something yang aku beli kat watson.. fyi aku mmg hantu watson/guardian.. hahahaha pantang masuk je confirm la saka depa merasuk..hahaha

 actually aku nak review tentang scrub.. tapi disebabkan aku snap dgn produk lain, so aku akan review jugak produk lain tu nah...hmm ntah kenapa maybe saka watson merasuk kaw2 sampai aku beli 3 jenis scrub .. hihihi


1. Scrub Garnier Pure Active Anti-Acne White

Aku beli sebab sekarang ni aku pakai Pure Active punya krim. Aku pakai time siang je, bila nak tido aku just apply aloe vera gel brand guardian ajoo. So disebabkan krim dia best giloss, sgt recomended kat sesapa yg muka berjerawat, aku pun gatai la nak try scrub dia pulak. Bila pakai, terasa biji2 halus (nama lagi scrub kan) banyak, so terasa muka macam bersih but, i think blakchead makin muncul pulak kat dahi sobs sobs.. kat area lain okay je 😕 so maybe i discontinued this one lepas habis satu tube ni.

ADDITIONAL ITEMS

Garnier Light Complete White Speed

Hat ni aku just pakai area pipi ajoooo sebab dia macam oily sikit sebab T-Zone aku ni berminyak sikit. so far okay. 👍👍



2. Clinelle Dual Function Scrub & Mask

Dua dalam satu, scrub and mask. Best sangat pakai. Rasa macam berangin je. So far jerawat mmg hilang tapi biji kecik2 tu still ada. hurmm tak tahu nak teruskan or not. hahaha

ADDITIONAL ITEMS

Sendayu Tinggi Argan Oil Primer

Selalunya tak pakai pun primer bila makeup, tapi bila ternampak hat ni, hati terpaut lalu terbelilah primer ni haaa... so far best sangattttttt.. makeup tahan lama and nampak glowing mowing..hihi

Maybelline Dream Satin Skin

Water based punya foundation. Sangat sesuai utk oily skin type. Senang absorb. Tekstur yang ringan. Tapi tak tutup cela sangat, kena guna concealer utk tutup cela.

Kitsui Korean White

ONLY RM38 ajooo!!! The best supplement so farrrrr!!! ini dah masuk 2nd box. Sumpah best! yang ni tasteless sebab no sugar and selalunya aku akan minum dengan Farm Fresh Mango Flavour. memang superb!!! my skin nampak cerah sikit tauuuu...hihi ada 17 sachet satu kotak.



3.St. Ives Green Tea Scrub

heeeee i think this one could be my favourite. hihi best giler weh! blackhead kurang la sikit. Thanks Allah. tapi still tak hilang sepenuhnya lagi. Slow2 la kan.

ADDITIONAL ITEMS

Compressed DIY Facial Mask

untuk buat facial kat rumah ajooo... beli essence or buat sendiri then just celup je. Jimat ok?


So thats all review product from drugstore. See u next time.

www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.