Thursday, February 9, 2017

REVIEW PRODUCT : SIMPLE (penyelesaian untuk breakout)

OLLA.. ASSALAMUALAIKUM UOLSS..

today iolss nak share kat hangpa semua pasai aku punya daily skincare routine.. as i said in my previous entry.. aku nak habaq product apa yg aku rasa helok sgt hangpa2 yang breakout pakai produk ni.. sbbnya muka aku ni haa tgk breakout but not so worst.. so bila pakai ok sgt haaa.. jerawat kecut.. my parut pon pudar..

produk tu ialah...

TADAAAAAAAAAAAAAA

PRODUK SIMPLE!!

yang botol putih tu pelembap. yang mak ko hijooo tu toner.

berapa bintang nak bagi?? noraaa bagi 9/10 bintang. 😍 so far Alhamdulillah.. best sgt.. aku just pakai yang ni pada waktu siang je.. btw lepas pakai toner.. aku pakai ELYSIAN BOOSTER SERUM... then baru lah pakai pelembap SIMPLE.





how about my cleanser??

haaa my cleanser isssssss..

SABUN KOPI!!!



sabun kopi tu untuk badan la weiii!!!! ye ye sabo.. rileks bro rileks.. ye i know ianya untuk  badan.. tapi tapi.. disebabkan kulit muka aku ni umpama lori tertumpah minyak(propa lebih).. so aku pakai la sabun ni kasi sental muka iols.. oh ye.. so far alhamdulillah.. takde pulak jadi kulit kering sampai berkuping2..  just nak tekankan kat sini.. korang pakai apa2 pon.. its depend on your skin.. kalau kulit kau tu jenis boleh hadap je segala jenis produk.. pakai je la apa pon.. kulit kau ok je.. tapi tapi.. kalau yang jenis sensitip.. pstu korang gatai pi pakai produk yg tak sesuai.. then your skin condition getting worse.. lastly kau salahkan produk tu.. ckp xelok and so on.. common girl.. check dulu kulit kau tu mcm mna.. lagi satu.. yes memang sabun kopi untuk badan je.. so that it is your responsible la if you want to use it on your face.. lagi satu.. if your skin type tu kering.. pastu kau pi pakai cleanser jnis sabun sapa suh.. muka kering youlss kena pkai cleanser yg ringan yg blh moisturize your skin.. kalau yg jnis berminyak.. seeloknya water based.. tapi sabun pon boleh gak cuma depend on your skin blh tahan ke tak dengan sabun.. produk ni babe kita kena try and error.. kalau elok.. teruskan lah.. tak elok utk kau.. stop.. jgn membebel .. btw aku selang pakai sabun ni dengan pencuci muka cetaphil tapi mostly aku mmg suka pakai sabun kopi.. hewhewhew


memalam kau tak pakai pape ke weh???

ehh sape cakap? memalam buta la kulit kau aktif bekerja..

so for night routine.. before tido.. aku tempek ni jee..

sgt murah.. rm5++ je time beli hari tu..

apa hasilnya?? jerawat yg baru nak tumbuh segan2 silu nak naik.. and this aloe vera gel sgt recommended utk korang yang kulit burn..and yg berjerawat teruk pon ..  nak kasi soothing your skin..

so that's it! sekian my daily routine skincare yeah. see yaaa

p/s : anyone yg berimnat dengan ELYSIAN BOOSTER SERUM @ SABUN KOPI boleh whatsapp iols yee... +60135229517..




www.tips-fb.com

1 makhluk membebel ♥:

wahida said...

betul tu...sebelum kita tepek apa2 produk kat muka kita atau badan kita, fahami dulu kulit kita ni jenis mcm mana...baru lah tak menyesal beli sesuatu produk tu kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.