Tuesday, May 2, 2017

Scrub Paling Best?

Assalamualaikum everyoneeeee....

almost 3 months baru aku post entry lagi.. haha sorry la noks.. mak busyyyyy shangat2.. im currently busyy as final year student.. so busyyyy.. so seminggu ni aku cuti midsem & ada masa nak update entry ni haaa.. rindu baqqq anggg..  ok hari ni aku nak share something yang aku beli kat watson.. fyi aku mmg hantu watson/guardian.. hahahaha pantang masuk je confirm la saka depa merasuk..hahaha

 actually aku nak review tentang scrub.. tapi disebabkan aku snap dgn produk lain, so aku akan review jugak produk lain tu nah...hmm ntah kenapa maybe saka watson merasuk kaw2 sampai aku beli 3 jenis scrub .. hihihi


1. Scrub Garnier Pure Active Anti-Acne White

Aku beli sebab sekarang ni aku pakai Pure Active punya krim. Aku pakai time siang je, bila nak tido aku just apply aloe vera gel brand guardian ajoo. So disebabkan krim dia best giloss, sgt recomended kat sesapa yg muka berjerawat, aku pun gatai la nak try scrub dia pulak. Bila pakai, terasa biji2 halus (nama lagi scrub kan) banyak, so terasa muka macam bersih but, i think blakchead makin muncul pulak kat dahi sobs sobs.. kat area lain okay je 😕 so maybe i discontinued this one lepas habis satu tube ni.

ADDITIONAL ITEMS

Garnier Light Complete White Speed

Hat ni aku just pakai area pipi ajoooo sebab dia macam oily sikit sebab T-Zone aku ni berminyak sikit. so far okay. 👍👍



2. Clinelle Dual Function Scrub & Mask

Dua dalam satu, scrub and mask. Best sangat pakai. Rasa macam berangin je. So far jerawat mmg hilang tapi biji kecik2 tu still ada. hurmm tak tahu nak teruskan or not. hahaha

ADDITIONAL ITEMS

Sendayu Tinggi Argan Oil Primer

Selalunya tak pakai pun primer bila makeup, tapi bila ternampak hat ni, hati terpaut lalu terbelilah primer ni haaa... so far best sangattttttt.. makeup tahan lama and nampak glowing mowing..hihi

Maybelline Dream Satin Skin

Water based punya foundation. Sangat sesuai utk oily skin type. Senang absorb. Tekstur yang ringan. Tapi tak tutup cela sangat, kena guna concealer utk tutup cela.

Kitsui Korean White

ONLY RM38 ajooo!!! The best supplement so farrrrr!!! ini dah masuk 2nd box. Sumpah best! yang ni tasteless sebab no sugar and selalunya aku akan minum dengan Farm Fresh Mango Flavour. memang superb!!! my skin nampak cerah sikit tauuuu...hihi ada 17 sachet satu kotak.



3.St. Ives Green Tea Scrub

heeeee i think this one could be my favourite. hihi best giler weh! blackhead kurang la sikit. Thanks Allah. tapi still tak hilang sepenuhnya lagi. Slow2 la kan.

ADDITIONAL ITEMS

Compressed DIY Facial Mask

untuk buat facial kat rumah ajooo... beli essence or buat sendiri then just celup je. Jimat ok?


So thats all review product from drugstore. See u next time.

www.tips-fb.com

Thursday, February 9, 2017

REVIEW PRODUCT : SIMPLE (penyelesaian untuk breakout)

OLLA.. ASSALAMUALAIKUM UOLSS..

today iolss nak share kat hangpa semua pasai aku punya daily skincare routine.. as i said in my previous entry.. aku nak habaq product apa yg aku rasa helok sgt hangpa2 yang breakout pakai produk ni.. sbbnya muka aku ni haa tgk breakout but not so worst.. so bila pakai ok sgt haaa.. jerawat kecut.. my parut pon pudar..

produk tu ialah...

TADAAAAAAAAAAAAAA

PRODUK SIMPLE!!

yang botol putih tu pelembap. yang mak ko hijooo tu toner.

berapa bintang nak bagi?? noraaa bagi 9/10 bintang. 😍 so far Alhamdulillah.. best sgt.. aku just pakai yang ni pada waktu siang je.. btw lepas pakai toner.. aku pakai ELYSIAN BOOSTER SERUM... then baru lah pakai pelembap SIMPLE.





how about my cleanser??

haaa my cleanser isssssss..

SABUN KOPI!!!



sabun kopi tu untuk badan la weiii!!!! ye ye sabo.. rileks bro rileks.. ye i know ianya untuk  badan.. tapi tapi.. disebabkan kulit muka aku ni umpama lori tertumpah minyak(propa lebih).. so aku pakai la sabun ni kasi sental muka iols.. oh ye.. so far alhamdulillah.. takde pulak jadi kulit kering sampai berkuping2..  just nak tekankan kat sini.. korang pakai apa2 pon.. its depend on your skin.. kalau kulit kau tu jenis boleh hadap je segala jenis produk.. pakai je la apa pon.. kulit kau ok je.. tapi tapi.. kalau yang jenis sensitip.. pstu korang gatai pi pakai produk yg tak sesuai.. then your skin condition getting worse.. lastly kau salahkan produk tu.. ckp xelok and so on.. common girl.. check dulu kulit kau tu mcm mna.. lagi satu.. yes memang sabun kopi untuk badan je.. so that it is your responsible la if you want to use it on your face.. lagi satu.. if your skin type tu kering.. pastu kau pi pakai cleanser jnis sabun sapa suh.. muka kering youlss kena pkai cleanser yg ringan yg blh moisturize your skin.. kalau yg jnis berminyak.. seeloknya water based.. tapi sabun pon boleh gak cuma depend on your skin blh tahan ke tak dengan sabun.. produk ni babe kita kena try and error.. kalau elok.. teruskan lah.. tak elok utk kau.. stop.. jgn membebel .. btw aku selang pakai sabun ni dengan pencuci muka cetaphil tapi mostly aku mmg suka pakai sabun kopi.. hewhewhew


memalam kau tak pakai pape ke weh???

ehh sape cakap? memalam buta la kulit kau aktif bekerja..

so for night routine.. before tido.. aku tempek ni jee..

sgt murah.. rm5++ je time beli hari tu..

apa hasilnya?? jerawat yg baru nak tumbuh segan2 silu nak naik.. and this aloe vera gel sgt recommended utk korang yang kulit burn..and yg berjerawat teruk pon ..  nak kasi soothing your skin..

so that's it! sekian my daily routine skincare yeah. see yaaa

p/s : anyone yg berimnat dengan ELYSIAN BOOSTER SERUM @ SABUN KOPI boleh whatsapp iols yee... +60135229517..




www.tips-fb.com

Monday, February 6, 2017

REVIEW LOCAL PRODUCT MALAYSIA

HAI ASSALAMUALAIKUM GUYSSS...


Yehaaa... after a long long time akhirnya.... im back!!!! hahaha i dont know why tapi sblm ni mood nk berbelog mmg xde... hahaha but now yeah mood itu kembali... i rather write kat blog some issue here than doing a video... hihi xde keyakinan la nyah oi.... kalau gua buat ade ke yg nk menengoknya??kiki

okay back to gua punya topik...


adakah betul local product cannot be trusted? 



gua perempuan babe so i know how obsesnya perempuan dengan kecantikan.. nak2 produk yg blh bgi kulit hgpa jdi peloles + putih dlm masa lima hgga tujuh hari.. WOW! sapa takmau wei.. aku pon mau.. tapi tapi hgpa tau ka apa yg terkandung dlm produk tu? oh ye gua merujuk kepada skincare ye.. gua ada try dua produk ni.. local brand.. before this gua pkai dermalogica almost two years tapi yeah... tergoda dgn iklan hahaha gua xnak sebut jenama apa.. biarlah rahsia..

1st brand tu.. gua pkai ok la.. but takde perubahan awalnya and my skin makin lama makin breakout.. healing process katanya...after one to two months.. still breakout.. area my chin and both of my cheeks.  stress diatak payah dok habaq la oiiiiiii... then gua try satu serum ni...

ELYSIAN BOOSTER SERUM...sis pkai serum ni dgn skincare tdi.. Guess what? makin terok.. cheq pi klas tebaiii oii mekap.. lastly stop using that skincare.. then i used another skincare.. amek masa gak la gua nk beli skincare hat ni.. quiet famous.

mybe hgpa blh agak kot skincare apa.. huhu skincare ni mmg buat jerawat cheqq hlg teroih tapi tapi gua sempat pakai 2 kotak ja .. muka gua mmg flawless bak hg time pakai tu.. ramai teguq muka elok lawa gojes..mmg kembang semangkuk la hidung haku ni haaaa.. then tetiba keluaq cerita ramai breakout sbb stop pkai produk tu.. org duk habaq ada bhn tak elok hukhuk.. Then ada yg habaq this skincare rebrand.. bimbang muka jadi mcm jalan tar lagi..so gua pon stop.. GUESS WHAT BRO? tak breakout sgt .. OMG.. so blessed u know.. but gua rasa sebab gua tak missed pakai ELYSIAN BOOTER SERUM..hahaha jerawat still ada cuma tak breakout teruk mcm org lain.. end up gua pakai produk yg beli kat drugstore... lagi puas hati and trusted..

nak kata local brand tak blh trusted pon tak blh gk...sbb serum yg aku pkai tu local brand huhu... depends korang utk menilai..tapi nasihat gua.. check ingredient.. selalu check lulus kkm ke tak.. jangan dok main sebat je.. beware ok?? also beware dgn product fake..

utk my latest skincare routine gua update for next entry yoooo...

inilah ghuper serum tu


p/s :sesapa yg kot2 nk try ELYSIAN BOOSTER SERUM blh whatsapp gua +60135229517.. gua agent sah yee..





 
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.