Thursday, August 20, 2015

Review Perihal Makanan BEST di Malaysia?

hai cuolsss... assalamualaikum cuolsss...

yaaa ammpunn punya la lama iolsss tak berblogg cuolsss.. sibuk cuolss even sekarang ni tgh cuti sem.. hikhikss sibuk menternak lemak mungkin.. to cuolsss yang suka menternak bercucuk tanam or berkebun membela si lemak ni.. iolsss ada berita baik... berita baik la sangat kan... its about the best food in malaysia bebeh.. heeee

sekarang ni hobi iolss suka mencuba makan kat tempat yang best2.. kekonon nak jadi macam Maria Tengku Sabri .. jalan-jalan jumpa jodoh.. opss silap.. jalan-jalan cari makan.. haaa sonok deknon oiii.. kome tak tahu kalo jumpa kedai yang best2 iolsss akan recommend laaa.. setakat ni dah banyak kedai yang iolss jumpa cuma tak sempat nak hupdate je.. ntah kenapa mood nak berblog tak menyerap masuk dalam tubuh ni haaaa... ntah pasepa hari  ni aura berblog tu menyerap masuk.. muahaha..

tapi tapi sebab mak jemah ni malas nak upload gambo.. so tggu next entry yeee as the started edisi membela menternak lemak edisi cik soyah perasan gebu... oyeahhh.. k guyss.. stay tuneedd.. *acece bajet retiss podahh

www.tips-fb.com

Thursday, February 5, 2015

Yeay! Dah jadi ahli Aster Spring!

Assalamualaikum guyss!! 

Hari ni gua nak cerita sikit about my skin care. Sebelum pon gua ada buat review tentang produk yang gua pakai - Dermalogica. Gua tahu ramai yg cakap.. Fuyoo kau pakai produk bapak mahal.. Hoho ladies and gentleman.. Relax bro relax.. Gua nak habaq mai kat uolss.. 1st time gua try gua guna yang set trial punya. Although kecik tapi bertahan selama 3-4bulan. Harga masa gua beli tu about RM19* Its worth okay. Reasonable price. Dan yang pntg lepas pakai selama 9 bulan... muka iolss dah licin mulussss bakk hang! Kau igt senang muka haku yang dahulunya bergerutu nak jadi licin micin kekonon bak emma maembong? Haaaa dermalogica ni gua cakap lu gua memang recommended kepada yang ada masalah jerawat serius. Sebab dulu pon gua punya muka banyakk jerawat batu oo.. 😭😭😭  nak kuarkan duit untk beli produk ni pon terketar2 .. Tapi aku tekad.. Then waktu pi beli sunblock mungkin.. Pekerja kat dermalogica bar dekat sunway carnival penang tu bagi gua facial for free sbb customer baru.. Hihi gua pon apa lagi.. Balik kg kat kelantan terus buat.. Perghh memang layanan tip top bro.. Lepas buat facial + pakai produk dia.. Kulit memang betol2 pulih.. And tempoh hari.. gua pi lagi sekali ke Aster Spring dekat kbmall alang2 gua balik kelantan untuk tukaq bracess nie haa.. gua pi ke Aster Spring nak buat facial.. Sebab muka nampak gelap sikit dari leher.. Sikit je tapi still pelik kan? Hahaha bila pi sana.. Si amoi ni offer gua amek pakej yang berharga RM1***.. Fuhhh pokai cheqqq.. Tapi gua tetap amek alang2 gua dah ada pendapatan sikit2 melalui perniagaan on9.. Tapi sgt berbaloi sebab dapat mcm2 oi.. Jimat duyet aku.. Hihi memang dah niat nak stick ngan produk ni.. Hoho tahu mahal regenya tapi still nak stick jugak sbb takot muka terok mcm dlu.. Tak sggup oii.. Oh ye disebabkan gua amek pakej.. So dengan automatiknya gua sah menjadi member of aster spring. Wuuhuu benefit sgt sebab dapat2 mcm2.. Hihi love it 😍😍😍

Yang nie gift for Aster Spring Member. Bila korang belanja RM500 above secara automatik korang jadi member Aster Spring
yang serum for brightening skin.. nak kata nampak putih tu tak jgk.. tapi suka bila pakai je serum ni..  + pakai foundation muka nampak berminyak flawless giteww.. suka2.. hee
yang ni free gift sebab ambik pakej yang gua cerita tadi tu haa.. hoho selamat lagi duyet eden.. stok ni tahan la jugak untuk 3-4 bulan. ahakss.


oh ye selain tu.. Gua jugak amek supplement untuk kesihatan dan kecantikan. Supplement apa.? Huhu mestilah supplement yang Adira consume tu iaitu Beutskin Essence + SNE. Hihi harga mahal lagi?  Err agak la tapi sebab ianya menjadi.. Gua consume gak.. Huhu bukan apa.. untuk kesihatan.. and fyi hari tu gua ada derma darah.. guess what?? that nurse puji darah gua manyakk lawaaa woo.. Alhamdulillah... *senyum bangga sikit sambil tunjuk besi* .. kiranya dalaman gua alhamdulillah okay.. huhuhu then gua juga amalkan pemakaian ibu putih keluaran nina skincare.. yang ni pakai sebelah malam je. hihi nak try je tapi alhamdulillah.. kulit nampak cerah.. hahaha lagi la haku suka..kbai



irissential lip scrub

p/s : iolss ada jual irissential lip scrub.. only RM8.. kalo amek dua RM15 exclude postage.. postage RM6 sm/ RM10 ss.. whatsapp me ye dear.. 0135229517

www.tips-fb.com

Sunday, January 25, 2015

REZEKI CIK GEBU

Assalamualaikum cuolsssss...


Awak kat sana awak awak kat sana.. sihatkah anda??? huhu saja tanya apa habaq.. kot2 la demam ka selsema ka.. sapa tahu kan.. makan ubat noh kalau sakit... haaa ni combi nak habaq mai.. eh silap loghat.. hoho gua nak bagitaw yang penat lelahku hampir 5 tahun berblogging mempuyai hasil... even semenjak dua tiga menjak ni gua tak berapa aktif berbelog.. ntah kenapo.. mood berbelog hilang mehhh.. tapi sekarang ni semangat berbelog kembali lagi.. huhuhu oh ye hasil apakah yang gua maksudkan?? di bawah inilah buktinya...


THANK YOU VERY MUCH NUFFNANG!!! LOVE YOU!!

RM225.66 for 5years blogging? alah sikit je.. hello.. sikit2 pon at least lepas la kalau aku nak bershopping.. huhuhu.. at least dapat okay.. Alhamdulillah rezeki nak kahwin... hahaha takde lah.. saje gurau.. jodoh pon xtaw siapa lagi... haha dan kat sini gua nak share berita gembira yang perniagaan online gua Alhamdulillah mendapat sambutan.. sesungguhya dalam Islam pon ada bagi tahu 9/10 daripad rezeki dtgnya daripada berniaga.. bukan apa gua berniaga sebab kalau boleh taknak mengharapkan duit mak ayah.. tapi kalau ayah hulur dengan rela hati gua terima je..hahaha yeah tahu gua student tapi insyaALLAH masa tu gua dapat bahagikan antara bisnes dengan belajar. lagipon sekarang ni gua duk goyang kaki kat umah. so alang2 tu berbisnes la duluan.

untuk kome2 yang nak beli supplement or produk kecantikan dengan harga yang murah dan dijamin 100% original.. boleh la ke instashop gua @chanteq_beautyshop ... also kepada yang kempunan nak makan chocorice.. gua ada jual chocorice tuh.. dijamin sedap dan berpuas hati.. apa2 pertanyaan korang boleh ke instashop gua @chanteq_beautyshop atau whatsapp terus gua 0135229517. eh aku neh berniaga pulak dah.. alah sekali sekala kauuu.. huhu


WAHDAH DELIGHT CHOCORICE RM10
POSTAGE RM6sm/RM10 ss
nak try? WHATSAPP 0135229517

Oh yea.. nak hakak gebu nak belanja satu keping gambo ketika gua berjimba tempoh hari.. hoho kbai

Berjimba dengan member sejak sekolah. muahh


www.tips-fb.com

Saturday, January 17, 2015

Hidup Hakak Terkini


Assalamualaikum uolsss..

sumpah dah lama gila gua meninggalkan zaman kegemilangan berbelog gua.. hemo3.. blog pon dah berhabuk dan bersawang mungkin.. ermm berbalik kepada tajuk entry diatas.. ermm tajuk entri bapak ahh bajett.. bajett apa? bajet 2016 mungkin bajet acah2 retis biarpon aku bukanlah retis seperti mereka2 yang sememangnya retis.. oh yee.. nak habaq mai kat hangpa semua yang sekarang ini aku selamat menjadi tunangan orang.. eh silap.. yang tu acah je.. aku nak habaq yang selamat menjadi pelajar UiTM .. kos apa? Kos yang mungkin jarang didengar.. kos sains komputer (perkomputeran netsentrik) .. aku tahu belambak korang2 di luar sana apekebendanya lah netsentrik ni.. haaa yang tu nanti2 la aku citer.. yang pastinya kos ni memang aku pilih.. jangan dok habaq aku dapat kos lelong noh.. hakak marah neh.. takde la gurauu je.. kalau aku marah macam la hangpa peduli.. ye dok? hewhewhew.. oh lagi satu nak habaq gua dapat UiTM kampus Arau, Perthlis bakkk hang.. *angkat kening sikit* acah2 obersi kauu.. and one more nak bagitau yang gua dah selamat berbracesssssss.. harharhar *gelak setan sambil tayang besi kat gigi* .. kau ingat sonang procedure nak pakai menatang alah ni?? kena sabaqqqqq byk2 noh.. sebab apa? sebab dia depend kepada keadaan gigi korang tu haaa.. gua terpaksa mengorbankan 4batang gigi 2atas 2bawah.. T.T sedih baqq angg.. tapi nak buat macam mana.. sebab gua dah berazam nak pakai gak sebab nanti bila umur pon dah semakin meningkat lagi sakit.. and sekarang gua dah jadi hakak braceyyy.. miahahaha.. mcm2 gelaran dapat.. paling latest diberikan oleh seseorang yang disayangi --> sumbu besi.. cuma terfikir apa kaitan badak sumbu dgn besi.. hurmm.. redha je la.. asal kau bahagia..

ntah kenapa muka macam tu.. menggeliat mungkin.. lega bakk angg


p/s : sekarang tgh final.. tggal 3paper lagi.. member2 sama kos ngan aku semuanya tggl 1 paper.. ini semua sebab gua terkandas banjir tempoh hari.. its okay.. demi family.. oh ye one more.. kot2 la sesapa nak follow ig gua kan.. haha gila bapak perasan.. haa boleh la search nama @sya_hassan .. also blh follow instashop gua @chanteq_beautyshop ..gua ada jual wideshawl & instantshawl.. also ada jual produk kecantikan.. for more info.. mohon la visit and kalau rajin follow la sekali ye.. hewhewhew kbai chaoooo


www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.