Sunday, May 18, 2014

Selfie

hye olsss..

haaa ari nie aku nak kupas bawang sikit perihal berselfie.. haa sapa suka berselfie?? muncung mulot mcm itik.. tetttt... gaya paling famous pada abad ini dimenangi oleh

ENCIK DUCK!!

gila bangga doe jadi itik.. icon for selfie..
iye tahniah diucapkan kepada encik itik kerana berjaya merangkul anugerah gaya selfie terbanyak.. *tepukan gemuruh*
ohh sekarang nie musim instagram ye tuan2 dan puan2.. alaa gua pon tak terkecuali babe.. kejap2 snap.. post.. kekadang caption mcm haremm.. harharhar gua mengaku woii... biasa la.. ayat mau stailll!!! tapi ada yang tak leh blah punya caption

 "traffic.. urghh!" 


yang tak leh blah terang lagi bersuluh dekat cermin mata hitam legam tuh gua tengok elok je traffic.. takdak kereta pon wooii.. alaa mostly blogger ada twitter right? belambak org duk retweet benda sama.. kekadang aku rasa kelakar pon ada and at the same time terfikir.. agak2 la nak tipu orang pon.. maybe ada yang tertanya2 gua sembang pasal apakah ini?? maybe sesape takdak twitter tak tahu tapi maaf la noh gua taknak post.. malaih aih.. hgpa cari la.. gua rasa belambak kat pakcik google tuh.. haa lagi satu.. stail hashtag punya panjang..even member gua pon ada.. tak kisah pon cuma.. kekadang terfikir motif sebenar diorg. oh maybe memudahkan pencarian orang lain? husnudzon!! okay okay..

fenomena berselfie nie sebenarnya dah berjangkit hampir seluruh dunia.. tapi ada satu artikel gua baca tue selfie boleh membunuh.. wooooo.. ini sudah tahap bahaya maaaaa... cannot pandang ringan2.. nanti lu jugak susahh maaa.. nak2 sekarang nie lu orang ahh ada itu apa batang penyodok? eh mukan2.. apa itu haa paddle pop.. eh itu aiseekerimm.. oh monopoli.. eh silap lagi monopod.. yang gua nie dah kenapa cakap macam apek cina? haa pasal monopod.. dgn gua2 sekali beli menatang tuh.. eh sometime so useful okayh.. hihi tpi even nmpak mcm kcik tpi bagi gua besar gedabak oi.. kekdang tak muat dlm beg.. biasala kita guna beg yg kocik jaaa.. simple oiii.. sape ntah cipta monopod.. bagus la.. idea yang memudahkan orang nak berselfie sampai ke menara gading like this..

oh dia tak pakai monopod pon.. guna tgn..setaill doee.. ko hado?

www.tips-fb.com

5 makhluk membebel ♥:

Cik Suheela said...

nasib baik iols blm ada monopod..kalau tak gamaknyaa selfie kat opis setiap hari hahahaa

sya hassan said...

@Cik Suheela
hahaha satg penuh la memory phone dgn gmbo selfie..hihi

Khamsi Abdullah said...

Adik aku lek je pakai kaki banner kedai spek tempat die keje wt selfie.. pastu buat statu.. :kita mana la mampu nak beli monopos.. ^.^" Daheck!

sya hassan said...

@Khamsi Abdullah
wakaka.. gila kreatif adik ko.. eh member gua lagi dasat.. guna penyodok.. ko ape taw.. miahahaha

Kakchah Jelita said...

entry yang baik...menarik untuk di kongsi...salam blogging

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.