Tuesday, May 20, 2014

MEMBER BLOG DAH LARI..!!

huaaaaaaaaaaaa... nangis sambil jerit *sambil guling2 tahap bola sepak..hotak kau*

oh hai uolss...assalamualaikum..

sebenaqnya gua rasa sedih doe.. ok cerita dia cenggini.. gua start berblog sekitar tahun 90an 2010 kot if im not mistaken..  anniversary blog sendiri tak hengat oii..apa daaa.. jejamang dolu-dolu gua banyak kenalan artis blogger2 tanah air.. owh ayat skema nokharomm sekitar 2010/2011 gua tersangat la hyperactive berblog.. seriously talk *angkat kening dengan gaya muka ala2 shuib sepahtu* .. selalu gak gua dok bahan member blog.. depa pon bahan gua balik.. baru la adil dan saksama rite? tapi ntah bila gua punya member blog semakin lama semakin menghilang.. sobs sobs.. depa dah hilang dari dunia blog.. woiii gua rindu hangpa la gilaa!!!! ana mardia.. penny hanani.. efa.. raji.. rayy..kamihidup..  dolu2 teringat tang masa kena kutuk kat fb dengan telefon tak berapa nak canggih.. gua dengan bala tentera penny hanani bergambung bahan org tue.. nokharommm oii boleh pulak pi tackle member gua.. hahaha even beza umo tersangat lah tak jauh mana pon.. tapi kami satu kepala oii.. dia tlg backup kan gua..harharhar kelako siott time tue..dan time tue mmg perasaan cinta terhadap dunia tersangat membuak.. but but sejak2 habis SPM dolu2... entahh lol.. semangat berblogging hilang sedikit demi sedikit yang akhirnya menggunung.. and sekarang gunung itu telah meletus sebab semangat berblogging mai balik dah oiii.. *apa dia yang gua duk merapu meraban ni* oh yee.. member gua yg still berblogging sampai skrg ain zulaikha je kot.. but jejarang je update.. seriousss.. gua rindu korang2 semua.. T.T




eh RAYY still berblog although jarang2.. tapi last seen oh silap.. bajet whatssap..  last dia berblog dah nak dekat berabadl amanya *ok ini tipu*.. dah dekat stgh tahun lol.. jap2..owh lupa dia dah kahwen. sobs gua je la yang still single mingle haktuihhh..*tisu puhlisss

oh and for my dearest AIN ZULAIKHA yang sgt comel.. SELAMAT PENGANTIN BARU .. semoga kekal hingga jannah dengan hasbengg you.. muash muash.. :hugs: sorry tak dapat hadir sebab ada kerja hari tue.. T.T *sedih oi tak dapat pergi*

gua tengok ramai yang dah menceburi alam berblogging.. welcome to the club bebeh... ntah ada ntah orang baca entri gua yang ntah pape nie.. tapi sesape yang nak berkenalan.. tinggalkan link blog anda kat bawah tue haa.. pasti gua terjah punya.. and kalo nak gua jadikan blog korang tue as my wajib terjah tetiap hari.pon no hal.. habaq noh.. sebab gua nak hidupkan balik zaman kegemilangan gua yang tak berapa nak gemilang tue.. nak cari member blog sebanyak yang mungkin.. kot2 nanti boleh buat gathering ke blog ke kita ke kan? best owhh.. boleh kenal2.. mana tahu kot2 jumpa jodoh...ok dah lari tajuk asal.. haa tue je la luahan hati yang tak berapa nak betul tue.. kbai.. 

p/s: esok berangkat ke penang sempena  MPPB KMPP 2014/2015 .. gua jadi fasilitator derr.. err gua tahu ada org persoa layak ke tak.. tapi depa pilih gua.. layak la kan..harharhar habislah bebudak kena jahanam dengan gua.. muahahaha *gelak setan*.. opss mana ada..gua baik meh..kbai

 
www.tips-fb.com

Sunday, May 18, 2014

Selfie

hye olsss..

haaa ari nie aku nak kupas bawang sikit perihal berselfie.. haa sapa suka berselfie?? muncung mulot mcm itik.. tetttt... gaya paling famous pada abad ini dimenangi oleh

ENCIK DUCK!!

gila bangga doe jadi itik.. icon for selfie..
iye tahniah diucapkan kepada encik itik kerana berjaya merangkul anugerah gaya selfie terbanyak.. *tepukan gemuruh*
ohh sekarang nie musim instagram ye tuan2 dan puan2.. alaa gua pon tak terkecuali babe.. kejap2 snap.. post.. kekadang caption mcm haremm.. harharhar gua mengaku woii... biasa la.. ayat mau stailll!!! tapi ada yang tak leh blah punya caption

 "traffic.. urghh!" 


yang tak leh blah terang lagi bersuluh dekat cermin mata hitam legam tuh gua tengok elok je traffic.. takdak kereta pon wooii.. alaa mostly blogger ada twitter right? belambak org duk retweet benda sama.. kekadang aku rasa kelakar pon ada and at the same time terfikir.. agak2 la nak tipu orang pon.. maybe ada yang tertanya2 gua sembang pasal apakah ini?? maybe sesape takdak twitter tak tahu tapi maaf la noh gua taknak post.. malaih aih.. hgpa cari la.. gua rasa belambak kat pakcik google tuh.. haa lagi satu.. stail hashtag punya panjang..even member gua pon ada.. tak kisah pon cuma.. kekadang terfikir motif sebenar diorg. oh maybe memudahkan pencarian orang lain? husnudzon!! okay okay..

fenomena berselfie nie sebenarnya dah berjangkit hampir seluruh dunia.. tapi ada satu artikel gua baca tue selfie boleh membunuh.. wooooo.. ini sudah tahap bahaya maaaaa... cannot pandang ringan2.. nanti lu jugak susahh maaa.. nak2 sekarang nie lu orang ahh ada itu apa batang penyodok? eh mukan2.. apa itu haa paddle pop.. eh itu aiseekerimm.. oh monopoli.. eh silap lagi monopod.. yang gua nie dah kenapa cakap macam apek cina? haa pasal monopod.. dgn gua2 sekali beli menatang tuh.. eh sometime so useful okayh.. hihi tpi even nmpak mcm kcik tpi bagi gua besar gedabak oi.. kekdang tak muat dlm beg.. biasala kita guna beg yg kocik jaaa.. simple oiii.. sape ntah cipta monopod.. bagus la.. idea yang memudahkan orang nak berselfie sampai ke menara gading like this..

oh dia tak pakai monopod pon.. guna tgn..setaill doee.. ko hado?

www.tips-fb.com

Thursday, May 15, 2014

REVIEW : HAKAK AND DERMALOGICA

Assalamualaikum uolsss... hye ollsss..

kerja gua siang malam mengadap natang laptop nie je... tak tahu nak buat hape since dah habis matrikss nie.. skrg tgh tggu result and opkos lol tgh tggu UPU.. harap2 dapat kos yang gua nak..ameen.. oh tujuan asal gua tulis entry memalam bebuta nie nak bagi review pasai produk yang gua pakai yakni DERMALOGICA.. gua tahu korang dengar je nama DERMALOGICA nie terus terbayang harganya yang sangat mahal.. harharhar.. iye iye.. sgt mahal doe.. tapi berbaloi la..sebab aku dah jenuh dah pakai produk itu ini.. tapi haprak pon takdak.. dulu yess gua pakai SF BEAUTY.. menjadi.. kulit flawless.. tapi kan tak tahu kenapa my kulit dah imune gamaknya macam takdak effect.. kulit putih tapi jerawat still visible okayh.. terutama area dahi.. oh lagi satu maybe sebab gua resdung.. sekarang nie pon dah kurang sikit sebab time duk matrik SEM 3 kalo tak silap gua ada buat bekam kat muka.. korang bayangkan tiga cup dia letak kat muka.. 21 kali dia buang darah kotor kat dahi.. 21 tue total untuk 3cup tue.. bygkan betapa byknya darah kotor kat dahi.. Alhamdulillah lepas sebulan nampak perbezaan.. dahi memang licin.. kih3.. tapi tapi cik jerrrr nie naik kat dagu pulakkss.. sobs sobs.. and dari situ tetiba timbul keinginan nak mencuba dermalogica sebab kat magazine ada iklan produk nie.. so survey punya survey.. ada positive feedback.. tapi ada jugak yang pakai tapi tak menjadi sgt.. yang tak menjadi tue yang perihal nak putih gebu.. yang gua nak cuba nie lain sebab nak hilangkan jerawat yang susah bebeno nak hilang..so gua pon pi la ASTER SPRING kat queensbay sebelah penang sanaaa.. 1st thing diorg akan buat face mapping di mana diorg akan analysed korg punya masalah muka.. diorg bagitaw muka gua nie oily tapi unhydrated sebelah dahi.. macam mna tue? gua punya dahi nie mmg senang nak naik jerawat tapi at the same time kulit dahi gua nie kering.. then diorg bagi gua trial kit for normal/oily skin..

inilah dia ghuperr trial/travel set yg gua beli.. harga dia.. err rm1++.. hikhok.. mahai oii tapi gua berjimat cermat so boleh la tahan dalam 3-4 bulan sbb gua jarang2 guna..kekadang sbb dah lambat nak pi kuliah so gua just tepek sunblock je...
THIS! benda nya kecik jaa.. dari kiri special cleansing gel, multi active toner, skin prep scrub, active moist and total eye care.

my review : 3mggu pertama mmg gua konsisten guna produk nie..alhamdulillah.. nampak perubahan sedikit demi sedikit although cik jerr yg harammjaddah susah nak hilang tue still visible tapi kecut sikit2.. kalo korang nak beli pek yang besauuu punya.. haruslah sampai 1k.. tapi dapat tahan sampai 6-8 bulan.. bagi gua jimat la jgk.. and yang gua nak tekankan kat sini dalam kit nie takde sunblock.. so kalo korang dah ada produk sunblock yg serasi better korang teruskan je.. macam gua nie.. dolu guna SF BEAUTY mana ada sunblock.. so gua prefer produk from dermalogica jugak.. melayang duyet gua untuk sunblock..

ehsan pakcik google.. malas nak snap..muahaha... oh yang sebelah kiri tue gua xpakai pon.. ini medibac range.. special for oily acne skin.. hoho


yang spf nie ada sorang amoy nie yang suggest kat gua since my skin nie uneven tone.. huahuahua.. gua tahu.. dah lama tahu sebenarnya.. nampak belang sangat muka.. biasa lah bila pakai tudung akan ada yang burn ..and ada yang terlindung.. so yang nie gua beli kat sunway carnival kat dermalogica bar.. lupa pulakss nak snap ngan amoy tue.. she is so friendly okeyh.. and dlm masa sebulan dia akan call gua tanya how my skin condition..oh she so concerned bout her customer.. mestilah kan.. nak cari duit.. u have to gain ur effort right? so lepas pakai dalam sebulann dua nie.. Alhamdulillah.. gua punya kulit dah nampak sekata although xde la putih melepak macam gua pakai SF BEAUTY dolu2.. just cerah macam asal.. hoho.. bila korang purchased any products.. diorg akan bagi free gift untuk korang cuba..

nie dia bagi sample untuk korang try.. mmg selalu kalo beli mesti gua akan tnya.. xde free gift ke.. hakhakhak.. buat muka tak malu.. hemo3.. and confirm2 la dapat oii..

ini pulakss overnight clearing gel for cik jerrr yang nokharom tumbuh mekar kat muka gua.. best owhh pakai.. sebab jerawat akan kecut sikit2.. harharhar *gelak setan* and then hilang..

masa gua beli overnight clearing gel nie.. that amoy ada bagi free facial treatment kat ASTER SPRING.. huahuahua.. happy hoi.. sebab facial dia nak dekat rm200 nyahh oi.. so gua pon buat la facial tue kat KBMALL sebab time tue gua balik kampung jap sbb ada appoinment ngan doktor gg.. so dikesempatan itu gua pi la buat facial.. hikhok sebab dia just bagi masa sebulan je dari tarikh pembelian.. akak yang tolong facialkan muka gua tue gua lupa doe.. tapi yang pasti akak tue melayu and bertudung.. lembut je.. best owh dia massage bagai.. gua sempat gak la tetido sat.. penat doe.. facial tue nak dekat 2jam gak.. mmg the best la akak tue buat.. dia kerjakan betul2 muka gua.. mmg dia seorg beautician yang betol2 terlatih sebab lepas buat facial no scarss okayh! im so impressed! sbb that's my 1st experiance buat facial sebab gua tak berapa percaya sangat facial yg ada kat sesetgh salun.. yes gua memang cerewet..cerewet bab penjagaan muka sebab muka gua tersangatlah sensitif.. salah produk habis cik jerr mencanak naik.. T_T ..  so sekarang nie bila dah habis belajar kat matrik..and duk umah goyang2 kaki.. gua juga mengamalkan mask madu+limau.. memalam gua pakai kat muka.. after sejam gua basuh and sapu overnight clearing gel tuh.. memang jerawat yang tumbuh pon terbantut tumbesarannya.. hikhok.. and also gua mengamalkan supplement ESP SHAKLEE and also K-COLLY.. haaa hambekk kau.. nak jaga kulit yang cerewet + sensitif punya pasal.. hohoho.. tue je la kot review gua perihal produk DERMALOGICA.. i dont know whether i want to continue or not using this product because it too expensive..harharhar.. tapi kalo ada duit lebih gua akan beli yang pek besar.. setakat nie just yg trial je mampu.. harharhar

muka gua yang dulu bukanlah yang sekarang.. pic paling latest.. nampak tak dahi tue? tinggal parut je.. skrg nie ada lagi cik jerr nak naik tapi macam segan2 nak tumbuh.. huhu.. ada cadangan tak nak hilangkan parut yang melampau kedegilannya??



this is my personal review.. takdak kaitan dengan yang hidup atau mati.. sharing is caring.. and maybe jugak kesan sesuatu produk itu depend individu.. ada yang menjadi ada yang tak..
www.tips-fb.com

Monday, May 12, 2014

MATRIK PENANG @ KMPP? Best ke??

Hye olsss... Assalamualaikum uolsss..

haa kat twitter kecoh psal result upu..confirm2 la korang dah dapat result upu and matrikulasi rite?? haa dah pilih belum?? ramai yang takot bila sebut je tang matrik.. oooo maakkkk.. saya tak nak matrik.. susah oooo... hakak dulu pun macam tue jugak... disebabkan tak dapat upu disebabkan kesilapan teknikal semasa mengisi upu.. terpaksa la terima tawaran matrik.. sobs sobs... bersyukur okeyh dapat matrik.. and semestinya hakak dapat Kolej Matrikulasi Pulau Pinang.. the best matriculation college ever and ever.. seriously talk.. tak tipu okeyh.. fyi.. hakak budak modul 2.. seorang PST student switch to PDT student.. PST is program dua tahun.. PDT is program dua tahun.. dua tahun duk kat kmpp macam2 pengalaman hakak dapat.. best wooo.. kenapa dari pst ke pdt?? ada kisah disebalik itu.. nak tahu? pndai2 la godek blog nie.. hewhewhew..



masa nie amali kimia kot.. takdak experiment.. so belajaq la macam biasa.. sempat lagi kami dok ambik gambaq.. well let me selfie first.. muahaha

ini namanya D'Pongsu Cafe.. kalu rushing sgt nak pi kelaih tue.. hgpa leh sggah la sni sat makan breakfast.. kalo sempat la..  si abang chubby itu namanya Bond.. org penang maiii.. tapi cakap kelantan pureeee punya..


apa beza pst dgn pdt?? pst sistem P&P dia sgt cepat dan pantas.. pdt plak rilexx and chill.. tpi belajo lah bersungguh..kasi 4flat oi.. pdt selalunya student senang nak skor.. so jangan la takot nak masuk matrik.. benda yang korang akan belajar kat matrik nie sama je dengan korang belajar kat sekolah dolu2.. sejibik sejibon.. maybe mendalam sikit je.. and sesape yang dapat aliran sains and berminat either fizik or biologi.. korang boleh pilih modul 2 for fizik.. and modul 3 for biologi.. kalo mnat dedua subjek tue.. boleh la mohon modul 1.. selalunya kalo xtahu nak pilih modul mana.. korang akan dimasukkan ke praktikum based on ur spm result... dan korang diberi masa seminggu untuk try belajar.. kalo xdapat catch up..boleh tukar modul..

UPDATE:Mulai sesi 2014/2015.. Jubah tidak dibenarkan. Maaf kepada anonymous yg bertanya.. Sebab masa akak dlu boleh je pakai.. Mohon maaf.

lokasi : tasik... nie kami satu praktikum buat BBQ masak sendiri.. goreng and grill..muahaha.. dilarang bawak dapur sebenaqnya.. tue budak penang bawak mai.. pinjam ngan depa sat.. hewhewhew.. kat tasik nie pepandai la nak buat BBQ tue eh.. sbb ada bnda tak diingini berlaku kat kolej laen.. hewhewhew


ini time raya.. memang akan disambut pada setiap tahun.. hangpa nak melaram gila2 lantak pi kat hangpa.. masa nie la hgpa nk amek gmbaq ngan crush ka apa ka.. sila2..hahahaha and and hias lah khemah hgpa cantik2 noh..
yeah ni dalam computer lab.. boring ngat aih once dah siap reja.. so.. lets us snap .. muka xleh blah gila oiii


kalau korang punya mentor sporting.. dapat lah korang merasa makan angin kat mana2 depend on ur mentor lah.. mentor supposed to be like ur classroom teacher laa.. masa PST dolu2.. mentor hakak sponsored iftar kat hotel ixora..perghh terbaikk oii... after that my roomate dolu2 pi bercuti kat cameron highland.. syiokk oii.. tentang pakaian pulak.. of course la kena pakai baju kurung for gegel and kasut?? lantak pi kat hangpa tapi pastikan bertutup depan okeyh.. wrna xkesah.. hitam pink kelabu oren biru.. pelangi pon bole.. and baju for boboy..kemeja berkolar beserta tie and kasut pon sama mcm gegel.. lantak wrna apa pon..hihi .. and the best thing ialah bila outing.. lantak korang lah nak pakai apepon.. harharhar ini benefit sesape dapat matrik penang.. sbb matrik laen strict oii.. sesetgh matrik kena pakai baju kolej.. tapi tidak for kmpp.. hewhewhew.. tapi xtaw la kot2 depa buat law baru ke.. rasanya sama je kot...

what so speacial about KMPP?? of course laaa musim bunga sakura.. harharhar cantikk oii.. feeling2 Jepun giteww.. musim bunga nie selalunya bila tiba bulan April or dgn kata lainnnya bila korang dah nak dekat setahun jagung kat sana.. hohoho

and one more.. bila korang dah nak habis nanti.. akan tiba la musim sakura kmpp yg sgt awesome.. feeling kat jepun gitewww... so pilihan kat tangan korang.. tak kisah pon belajaq kat mana... asalkan niat korang tue kena betoii.. haa dah kluaq dah loghat utagha.. hakak gebu duk sini 2 thun mmg mcm2 perkataan utagha cheq belajaq noh.. yang pastinya sambil2 belajaq tue pi la ronda2 penang... tak rugi oii.. best oii..

dan semestinya lecturer2 kat sini semuanya sporting2 baq hangg.. tak caya?? sat noh..

jyeahhhhh... bukti oii.. lecturer pon bermonopod oi.. the best lecturerssss.. ini encik hisam and puan asmah..


mana student mana lecturer?? hihi ini time lepak kat office lecturer fizik.. yang pakai tudung biru itu Puan Norazlin.. and yang shawl oren tue Puan Normaliza.. dedua ajaq kami fizik.. yang bezanya Puan Normaliza ajaq kami sem1 and sem2.. Puan Norazlin ajaq kami sem3 and sem4.. best owhh depa neh..


for those yang nak mai KMPP.. hakak ucapkan.. WELCOME TO KMPP.. please jangan tension2.. and kalo korang nak convert from PST to PDT awai2.. hakak xlarang..cuma kalo korang boleh catch up lelaju.. better teruskan PST.. tapi kalo rasa susah.. pi la PDT.. xrugi pon.. igt.. course yg korang nak apply nanti masuk U depend on ur CGPA.. ada je budak PDT yang dapat pi luar negara and ramai jugak yang dapat biasiswa.. so tak rugi pon.. percayalah cakap hakak nie dikk oii.. so sesape yg nak masuk KMPP bagi sesi 14/15.. jumpa korang 26hb JUN ini ye.. im hakak soyah.. i'll be your faci..harharhar.. kalo rasa cam xcam.. tego je..hai kak soyah..hahaha hakak sporting.. kih3.. see u there.. !!



p/s: ingat. jangan ikot kawan.. fikir la yang terbaik untuk masa depan korang.. tak tahu nak pilih UPU ke MATRIK?? solat istikharah.. mintak petunjuk dengan Yang Maha Esa.. :)



 
www.tips-fb.com

Sunday, March 9, 2014

MAS MH370 HILANG : Senarai Penumpang MH370

assalamualaikum semua.. hari nie satu dunia dikejutkan dengan berita pesawat Boeing 777 (Penerbangan MH370) yang dikatakan hilang dan terputus hubungan dengan pusat kawalan udara di Subang pada pukul 2.41 am (8 Mac 2014). Pesawat itu dikatakan berlepas dari KLIA pada pukul 12.30am (8 Mac 2014). Seramai 227 penumpang berada dalam pesawat terbabit termasuk dua bayi dan 12 anak kapal. Banyak rumours yang gua dengar mengatakan pesawat tersebut terhempas di kawasan Tho Chu, Vietnam. But sumber sahih mengatakan rumours tersebut adalah tidak benar. Di bawah adalah senarai nama penumpang pesawat tersebut.



 





sekarang banyak pihak yang sudi meghulurkan bantuan dalam misi mencari pesawat yang hilang. and please stop make a stupid jokes. langsung tak kelakar. just imagine one of the passenger is your beloved one. Tuhan bagi akal.. pikiaq la cheq oi. *ada sebab pasaipa aku duk marah sapa yang buat joke vodo yang xconcerned ngan benda ada kaitan hidup mati nie.

p/s: marilah sama2 kita berdoa semoga Allah selamatkan mereka semua daripada malapetaka.. ameen.. 

PROMOSI MAC 2014 SHAKLEE

Harga runtuh untuk ESP SHAKLEE.. Belian 2 ke atas ada lebih lagi diskaun. Lain2 produk SHAKLEE juga ada special price. ANY DETAILS contact CIKDA- 0134080218


www.tips-fb.com

Sunday, February 23, 2014

REVIEW - B-LIV OFF WITH THOSE HEADS & SPOTS GOT SHOT

Assalamualaikum and happy good day...


Today.. I would like to share with U olsss about two products that im currently using for my skin problem..

spots got shot & off with those heads


I have been heard about Bliv product since I was in secondary school about in year 2010-2011 from the famous vlogger, Maria Elena. She used Off With Those Heads because she had some blackheads problem.. same like me but last year..yeahhhh finally I bought it at SASA outlet at Sunway Carnival Penang.. actually I just wanna buy Spots Got Shot only cause I have some stubborn pimples on my face.. then the salesgirl have recommended me to use Off With Those Heads due to my strawberry nose.. yeah I admit it.. without any doubt.. I purchased both Bliv products... quite pricey but its better than waste your money on product that doesn't give you any benefit right?

Off With Those Heads
Have a minty scent.. Love it when I applied on my skin.. it have a cooling sensation and feel so good.. I wanna share my pic but I'm quiet shy lol... never mind.. next time maybe.. hewhew on 1st week since I applied this product.. it doesn't give any improvement at all.. just keep using this product consistently until 2nd week.. seriously.. when I touch my nose.. feel smooth and my skin become fairer.. seriously.. didn't know how to express it.. and one more thing.. when I squeezing the blackhead.. it come out easily..huahuahua.. OMGucci.. and now.. no more blackhead.. goodbye strawberry nose.. surprising.. and maybe I will repurchase this product next time..give 5stars for this product.. :D


Spots Got Shot
I just found this product on Bliv website.. and I take a risk to try this product... cause I have tried many product but they didn't work at all..  and what can I say about this product..  I'm not satisfied at all with the result... it reduce redness and after 1-2 week.. but acne still there.. for a little pimples.. it works.. and I'm not recommended this for those who suffered from serious sinus problem.. cause i also have sinus problem but not bad at all.. acne only appear at my forehead and chin.. when i did applied this.. nothing change.. this is my review about this product.. maybe you have different effect while using this product.. mybe it works for you but not for me.. different people have diffferent skin.. i only give 2stars to this product..


flawlessnote: currently using DERMALOGICA product for my acne problem.. so far.. it suits for my skin.. i will post my review about it later.. see u soon...


www.tips-fb.com

Saturday, January 25, 2014

EXAM WEI!!

assalamualaikum... olla guys..

gila dah lama gua xhupdate bebelog tercinta... last post bulan 10 tahun lepas... wakakaka... gila lama doe.. 2 bulan xhupdate.. niat di hati memang nak update tapi xsempat... insyaAllah after exam nie.. aku akan try to update this blog everyday.. hee actually this monday i have to sit exam for my UPS.. do wish me gud luck...target dpt pointer 3.5 above.. also untuk pspm pada hujung bulan 4 and awal bulan 5.. aminnn..insyaAllah..  sekarang nie pon tengah pulun untuk UPS... subjek paling tough is chemistry.. seriously this semester.. chemistry quite tough.. so many note i need to understand and memorize.. im lack in memorizing OK!!  insyaAllah boleh buat la..kot.. heee kalo aku ambik subjek bio.. aku tataw jadi apa.. harharhar.. memang tak dak bakat nak jadi doktor langsung.. huahuahua.. FYI.. aku memang tak minat benda2 alah tue.. i like something adventure.. acecece.. aku suka godek2 laptop.. phone.. try and error.. rosak? repair kedai.. haha.. insyaAllah software engineer to be in future.. replace my late brother.. he loved IT so much.. same like me.. :)


p/s : kimia sepatah haram tak paham.. hahahaha.. tapi mak gua kata kalo usaha ada.. insyaAllah Allah tolong.. jangan give up.. just pray to HIM.. HE knows his servant better than themselves.. di sebalik yang berlaku pasti ada hikmah.. gua pernah gagal.. but its never make me give up to be a success person.. just trust Allah's plan always right.. if you're stress.. take some fresh air and think about your future.. what kind of person that you wanna to be.. ok.. daaaaaaa *cant wait to finish exam.. nak balik kampung derrrr*
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.