Friday, May 31, 2013

Produk Berkesan - SF Beauty

assalamualaikum uolsss..

i ada berita hangat lagi sensasi nak habaq mai.. oppss sebelum tue nak bagitaw.. i bukan mami jarum noh.. gelang sampai ke siku.. no no no.. i cuma cik soyah perasan gebu.. huahuahua..yeah i know.. ramai tanya.. gebu tang mana hang.. tak gebu pon.. hohoho.. suka hati mak tiri laki jiran nenek aku lah eh.. bila orang duk panggil macam tue.. macam doa.. insyaAllah gebu.. opsss my tujuan asal nak tulis entry is bout to tell uolss tentang one product yang i pakai.. yang menyebabkan muka i mulus tulus.. gebu gebashh..putih bak salji.. ouch ouch *drama queen*.. yakni SF BEAUTY..

seriously muka haku nie dulu2 nya.. nauzubillah..aku tak tahu nak kata apa.. teruk habaq hang..
|
|
*
*
*
*
*
*
*
|
|
ekau nampak tak betapa teruknya.. forehead aku memang teruk uolsss.. then pipi i yang gebuss pon jerawat tumbuh tanpa segan..dem!
ntah macam mana.. my hakak guna produk nie..so i stat jatuh cinta dengan SF Beauty.. dia buat muka i halus mulus..gebuss gebashh.. auww..

cilok from sfbeauty..maaf noh.. pinjam sat.. nak kasi femes..hehe







harga dia dalam RM79.90 (sm) and 83.90 (ss) .. eh eh aku bukan pengedar ye anak2.. i nie pengguna je..ala uolsss google je.. belambak orang jual on9..  memang 1st pakai rasa gatal2 miang sikit.. then lepas tue hilang.. jerawat pon hilang.. kalau tumbuh pun.. segan2 nak tumbuh..then hilang.. muka yang kusam musam nie pon berseri-seri uolsss.. ouch ouch.. bila aku balik kampung ari tue.. mak sedara aku tegur.. "pakai apa.. kulit licin lemu".. licin lemu means kulit licin selicin licin.. haha.. itu bahasa kelantan.. aku kan anak kelantan..hoho btw.. this is me.. yeah..afted used this product
|
|
|
*
*
*


comel dok kak yah?? *cilok slogan kak ton sat*

so.. kepada korang yang mengalami jerawat teruk meruk..*rosak bahasa* aku syorkan sangat la produk nie..*ayat tunggang langgang..almaklum..dah lama xbelajaq bm wei*.. berkesan uolss.. tapi ada orang kata depends kulit.. tapi bagi aku.. kulit aku dulu teruk kot.. macam2 produk guna.. yang nie jugak berkenan di hati..cewahhh ayat gituuu.. and and.. aku amalkan Vitamin C.. aku makan yang produk blackmores punya.. Buffered Vitamin C.. sebab aku gastrik.. so aku kena ambik vitamin C yang slow release.. kang xpepasal masuk hospital pulak aku kalo makan yang 1000mg punya vitamin.. huhu..

note : entri nie takde kaitan dengan yang hidup or meninggal.. aku dengan rela hati nak buat this review..hoho.takde yang bayaq pon..okeyh.. see u next time.. bubye.. :) *ada twitter?? follow me @soyahgebu..macehh*

www.tips-fb.com

Thursday, May 30, 2013

whats wrong with me??

assalamualaikum.. heyyooo semua..

ntah kenapa rasa excited nak tulis entri.. tak de benda pon aku nak habaq.. tapi aku rasa dah lama ngat aihh xhupdate beblog gebusss gebashh neh.. lagi berapa hari aku kena balik kolej habaq kat ang... sedih nak tinggal mak kat rumah..sobs sobs..

btw.. aku sebenaqnya dalam dilema.. aku rasa aku tak tahu apa yang aku nak.. Allahu Ya Rabbi.. kadang2 aku keliru..seriously keliru dengan kehendak diri aku.. karang aku kata aku nak kahwin..ada yang kena serangan jantung.. tak pepasai tuduh aku penyebab dia... tak..tak.. bukan kahwin nyahh oiiii.. aku dah kata aku tak tahu apa yang aku nak.. boipreng?? memang la tak dak.. aku nak bercinta selepas kahwin orang kata.. acece.. insyaAllah.. betoi la.. bercinta selepas berkahwin lebih manis kot.. hehe.. aish apa neh.. dah sampai tahap kahwin bagai.. laaa nie aku nak fokus belajaq dulu... tak pa la aku tak taw apa yang nak.. yang penting pelajaran tak terabai.. kan?? jodoh itu rahsia ALLAH.. *aish jodoh lagi.. nampak macam kehendak aku ada kaitan ngan jodoh nie..hehe *gelak sumbing*

apa2 pon.. for my juniors in KMPP.. see me at KMPP noh.. jangan sombong2 sama hakak nie..hakak baik kot kalo korang buat baek dengan hakak yang samteq nie.. or vice versa.. muahaha *gelak jahat*

note student : 3hb nie dah ada kat penang.. sobs sobs.. tak maw pi lagi.. nak duk rumah lagi.. sobs sobs.. maaf la noh.. aku banyak guna loghat penang..al-maklum la.. roomates semua orang utagha baq hang... sat..tunggu!! *ada twitter?? follow me @soyahgebu .. macehh*


www.tips-fb.com

Wednesday, May 8, 2013

#2 ENTRI MENGARUT - LUAH PERASAAN

konichiwaaaa minna-san..huhu

 oh hai.. dah lama aku tak update blog.. bukan apa.. busy mentelaah buku mentelaah la sangat..huhu.. sekarang aku cuti..so boleh la spend time untuk mengupdate blog gebushh ini yang telah lama ditinggalkan.. :) sambil aku tulis entri nie.. sambil tue jugak aku dengar lagu awi rafael- bukankah aku.. mmg dah lama..tapi aku suka lagu nie..

aku suka part yang nie..

Bukankah aku yang kau mengatakan cinta
Bukan diriku yang kau janjikan semua
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh

Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu

macam kena je dengan hidup aku sekarang.. memang sakit hati kalau orang yang kita sayang tiba2 tinggalkan kita.. entri nie entri luah perasaan..sorry la eah.. bila ingat balik.. memang sedih.. kadang2 ada yang membuatkan kita senyum waaupun senyum dalam paksa.. tapi benda nie inilah yang mematangkan kita.. membuatkan kita berhati-hati di lain hari.. erm aku tak tahu kenapa aku tulis entri macam nie hari nie.. sekadar meluah perasaan.. rasa sunyi? yess.. im feel lonely..but i think this is better.. Allah always with us.. aku still ada family dan kawan2.. insyaAllah akan tiba masa bahagia aku nanti.. jikalau umur aku masih panjang.. :)) .. oklah..cukuplah entri merapu meraban aku tentang cinta.. :) huhu.. 


Sayonara...
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.