Saturday, January 5, 2013

NAK BERJAYA? DONT GIVE UP LA BROTHER

assalamualaikum olss..

apo kabo? sihatkah anda? kalo xsihat tue cepat2 la pi jumpa doktor eak.. aku? sihat ke tak? of course la sihat alhamdulillah.. tapi badan sakit2 sendi gitu.. gua cakap lu badan gua rase sengal2 ubi kayu oo.. tapi Alhamdulillah lepas makan panadol extend.. Allah bagi rase lega yg teramat.. :) syukran..  so hari nie aku nak share sikit tentang usaha tangga kejayaan bab orang dolu2 habaq..*tue diaaaa.. mentang2 belajaq kat penang.. da lupa asal usul.. eh mana ad.. aku tetap anak klate sejati okeyh! roomate sume bdak penang.. kalo ckap kelantan kang xpepasal aku kena explain byk kali plak.. xke jenuh aku dibuatnya? so berbalik kpd main point kite.. aku nak habaq la kat korg2 di luar sana.. even la korang jatuh debak gedebuk skalipon *saje buat effect sound nak kasi nampak real even sesetgh orang caci maki korang.. PLEASE! PLEASE DONT GIVE UP! JUST TRUST YOURSELF..  JUST ACCEPT IT AS YOUR FATE.. AND DONT BLAME ON OTHERS.. PLEASE THINK POSITIVE.. OK? WAKE UP AND MOVE ON.. DONT GIVE UP!!



kenapa aku tetiba buat entry macam nie? yeah of course la sebab aku melaluinya.. dan benda nie baru sahaja berlalu.. as you know aku adalah pelajar Kolej Matrikulasi Pulau Pinang aka KMPP.. the PST student or its means one year matriculation program.. but something happen to me when i sat for my PSPM 1.. my late brother had an accident and passed away on the day which i should sat for my mathematic paper 2.. and i made a decision not take that paper.. because i feel that i'm not strong enough and i want to be with my family for awhile.. and because of my decision.. i got a low pointer for my PSPM..subjek yg lain pon ad yg rendah.. myb emosi xstabil.. and i have to continue my studies as a PDT student or two years matriculation program.. i have to separate with my practicum F1P3's members..  only Allah knows how i feel when the first i heard that i have to be in PDT.. menangis? xyah cakap la.. bergelen2 air mata kluar..terus niat nak belajar rase terkubur.. dan rase nak keluar je dari KMPP.. but my siblings tak nak bagi aku keluar KMPP.. at 1st my mom just follow aku je..kalo nak keluar.. mak aku ok je.. then my mom cakap smbung je la as PDT slps berbincang dgn siblings aku yg lain and i made istikharah.. what i feel is Allah nak suruh aku sambung di KMPP as a PDT student.. rase down? xyah cakap la.. kadang2 rase malu.. but when i think why should i have to be ashame? this is what fated for me.. i have to accept it.. ALHAMDULILLAH.. aku dapat membiasakan diri dengan praktikum baru.. diorang pon boleh terima aku.. so no need to worry.. dan aku meletakkan perkara ini sebagai ujian Allah Taala kepadaku.. aku redha.. insyaAllah ada hikmah disebalik semua nie.. sesunggunhNYA Allah Maha Mengetahui.. so sekarang nie apa yang penting perbetulkan niat.. setkan target korang.. dan yang penting.. USAHA.. then DOA... TAWAKAL.. insyaAllah ada hasilnya.. so bother2 n sister2 sekalian.. kalo nak berjaya.. USAHA la ye.. insyaAllah Allah akan bagi kepada mereka yang berusaha.. cuma lambat atau cepat je.. ok? sekarang aku tengah bangkit dan berusaha nak capai target aku.. insyaALLAH dapat la nanti..aminn..

P/S: aku just nak share story.. this is what happen to me today.. aku rase benda nie xperlu aku nak sorok.. aku tahu maybe ramai yang pandang rendah.. drpd pst turun ke pdt.. but i believe that Allah knows what the best for me.. i accpet it.. so i wanna go rite now.. sudah ngantuk meyh.. so bai assalamualaikum bebeyh! :))
www.tips-fb.com

1 makhluk membebel ♥:

Eima Sabran said...

Salam kenal, jejalan sini..kindly follow back.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.