Sunday, October 20, 2013

JALAN-JALAN KEDAH


Assalamualaikum uolsss.. 
Long time no see guys.. serius rindu... apakan daya.. masa tidak mengizinkan..acecece.. pada ketika ini..jam ini.. minit ini.. saat ini.. *berapa kali ini la..kata bangang satgi marah* .. aku tengah duk pulun study.. al-maklumlah.. nak final exam jum nie bersamaan 25hb Oktober.. dan sekarang terbukti aku tengah mengadap laptop di mana aku tengah menaip entry oleh jejariku yang tak berapa nak runcing ini... hewhewhew.. baideweiii..  wish me gud luck eh.. TQ.. -..-"

semalam punya cerita.. aku and the gang decide nak pi jalan-jalan makan angin..kononnyeww leww.. rezeki kitorang... Alhamdulillah.. Pak Long bawak kitorang pi jalan-jalan.. sesiapa yang pernah study kat KMPP tipu lah hangpa tak kenai Pak Long Wira Merah.. *opps keutaraan punya loghat dah mai sampuk aku dah*..

dont know how to describe.. im happy or what.. cause im hurt and when i see the sea.. all my pain are going out.. bye bye hati duka lara pecah bederai patah seribu shila amzah *eh?
jiwa auni dah ke laut.. yang aku pulak.. jiwa ke gunung jerai.. *bajet*
with nani!! kebajetan terserlah sambil menunggu mee udang yang pergghh!


mee udang pulau sayak.. terangkat dek oiii.. seriously sodap sampai menjilat pinggan... agagaga   habis lunyai kulit udang aku kerjakan.. ahakss

keflawlessan terserlah.. ala camera 360 uolss..wakaka im with auni and pak long .. steady lah pak long.. :D

this we call belangkas.. org kata sedap tapi aku tak makan pon.. saja ambik gambo.. dandan je thumb up..

suka tengok pemandangan kat sini.. terlepas sudah semua kesedihan kat laut neh.. dan bersemadi sudah hatiku yang remuk redam.. *ayat bombastik bagai*..

muka tak siap.. hahaha aku tak ready weii!
aku bukan photogenik.. photogedik? maybe..hahaha me look like a girl who aged 10 years old with that kind of pose (peace) .. maybe.. hewhewhew
do visit my instagram @misssoyah and twitter @soyahgebu
notakakiku: hari rabu MUET.. hari jumaat PSPM 3.. wish me luck.. insyaAllah i will do my best.. do pray for me.. chow chow
www.tips-fb.com

Wednesday, August 28, 2013

SELAMAT HARI RAYA

assalamualaikum to all bloggersssss.. yo wassap meyh.. alahai.. dah nk dkat 3mggu kita beraya baru aku nak post pasai raya.. haa loghat utagha dah mai dah.. loghat kelantan tak dak? err satg aku kecek kelate.. naya hangpa xpaham.. haaaa.. takpa la.. aku guna bahasa ibunda biasa jaa.. aku rasa masih sempat lagi kot aku nak ucap

SELAMAT HARI RAYA UOLSS



minta maaf la kalo aku ada buat salah silap kat korang selama aku berbelog.. hehe minggu lepas kolej aku mengadakan sambutan hari raya untuk semua pelajar dan pensyarah.. time nie la aku duk mencuci mata duk usha2 jejaka handsome.. miahahaha opss sorry junior gua xtgk.. kih3.. ape2pon..layann gambar kat bawah nie.. :D


tak cukup ahli..yang lain pi merayau hilang ntah ke mana.. p/s : zaha tido eh? hihi


girls with amin budak pandai.. ngeee

rakan kongsi gelap gelak .. syidah
gaya apakah?

kami gadis kelantan terakhir la sangat

tenks cikgu marhalim for this cake.. secret recipe okeyh *bangga sat*
geng kuliah DF3

with schoolmates.. misran
roomates A5.2.14 .. SAYANG HANGPA KETAT2
with auni & cikgu plg sporting.. cikgu ayub
boys - DF3P3 *sekarang kurang seorang.. identiti dirahsiakan*





Akhir kata dari gua and family DF3P3..


SELAMAT HARI RAYA SEMUA

P/S :
jojo pon nak ucap CELAMAT AI AYE :) .. *jojo itu kucing aku*
www.tips-fb.com

Friday, July 26, 2013

My BFF

heyyo..assalamualaikum guys..

dah berhabuk bersawang sudah belog hencek hebu nie.. sat sat.. hacumm!!*background sound* *habuk manyak maa* busy punya pasal aku tak sempat nak menghupdate bebelog hencek hebu ini.. jadual aku pack bak hang.. dengan member aku yang jauh nun di timur pon aku jarang contact.. bercakap perihal member2 nie.. aku teringat kat member aku yang boleh dikatogerikan sebagai BFF aku.. oppss.. not boyprennn maaa.. ini girlprenn.. haaa..hangpa nie jangan salah paham plak.. kawan perempuan la maksud aku.. bukannya aku homo.. ingat aku tarak taw ka hangpa tgh pikiaq apa? *kan dah terkeluaq loghat utagha xpasai2..* panjang ngat aih intro..

teringat zaman muda mudi..zaman kegemilangan la sangat kat sekolah.. seriously rindu.. kalo dolu2 nak je cepat2 habis sekolah.bila dah habis.. rindu nak masuk sekolah balik.. gedik! bukan hangpa.. aku la.. gedik nak rindu2an.. hehe

rindu kau senah.. serius..!

she's my BFF.. kitorang dah kawan hampir 7 tahun.. kitorang start rapat mase form 3.. then lagi erat masa form 4 sampai la sekarang.. if aku ada masalah or dia yang ada masalah.. kitorang selalu share jalan nak solve problem together2 bak kata omputeh.. asal aku balik kampung je.. kalo nak pi mana2.. kompem dia la da 1st person aku ajak kuaq.. xpernah tolak..harharhar dah lama dah xjumpa dengan cik senah nie.. oh ye.. nama dia senah (bukan nama sebenar).. hahaha dulu aku kurus murus lebih kurang dia.. sekarang nie  aku yang semakin membesar.. dia nie xjgk besar2..hahaha.. ok la.. sikit2 sudah la aku coret2 kan pasal kau eh senah.. next time pulak ye.. hahaha..


note hebu : dah 1/2 ramadhan aku baru nak ucap selamat berpuasa semua.. ambillah keberkatan di bulan yang mulia ini dengan melakukan ibadat kepada yang Maha Esa.. InsyaAllah.. Wassalam
www.tips-fb.com

Saturday, June 1, 2013

Makeup?

yehaaaa.. assalamualaikum uolssss...

aku nak habaq mai sikit.. hari khamis lepas.. aku dengan kelam kabutnya pi beli barang keperluan sebab nak balik kolej.. on the spot babe.. xsempat pon nak lepak2 bagai.. this is because.. kolej aku tetiba mempercepatkan tarikh kitorang belajar.. sebenonya 10hb..tetiba dipercepatkan kepada 3hb.. redha je la weii.. kang xpepasai kena expell.. cheq xmaw!! barang keperluan tue tak dak lah banyak sangat.. sebab barang2 sem sebelum nie belambak lagi..so aku beli yang mana aku rasa tak dak..hihi.. aku text hakak aku yang gebunya terlebih sedikit daripada aku.. nak suh aku beli kat kelantan or KL barang2 dapur  stok makanan aku.. *almaklumlah.. aku nie gila makan* then dia suh beli kat KL.. harharhar.. so apa lagi..savekan duyet aku untuk beli kat sana.. tapi well.. mata i selalu rambang tengok benda yang i idam2kan.. hoho

sila abaikan gelas angrybird..itu anak sedara punya...bukan aku...
 okeyh.. ini memang satu keperluan bagi haku..nampak tak dah tinggal sikit ja lagi..

jeng jeng jeng.. aku takot nanti habis.. tak pepasal xwangi dah aku..hoho aku suka perfume adidas floral dream nie.. sesetengah perfume menusuk hidung bahkan jantung aku.. itteww tak shukerr.. tapi yang nie best.. tak caya eh? hang pi la watson/guardian.. cer try.. wangi babe.. tapi yang nie penat doe aku cari.. kat watson habis.. kat guardian pon habis stok.. last2 aku pi beli kat tesco.. nasib baek la ada..

yang nie aku dapat free hasil melaburkan duyet aku untuk beli perfume adidas tue..huahuahua makin mungil bibir aku lepas nie.. kalah kyla fairy harharhar muash muash
yeah.. bedak silky white nie dah lama aku mengidam.. oh yea.. i dont have much money nak beli barang makeup2 yang branded2... yang mahal reger nye nyahhh oii... im still student.. so i beli yang biasa2 je.. nie pon dah cukup.. tentang bedak nie.. bila hakak aku pakai bedak nie.. smooth giler nampak muka dia.. thats why aku beli satu.. heeee..

and lastly

celak mak andam.. eh?
tengah haku duk belek2 majalah.. tetiba tertengok celak neh.. nampak macam best je.. aku tanya la hakak aku pasal produk nie.. sekali hakak aku tanya.. ekau nak ke dik oi.. hakak ada.. xpakai pon.. aku pon apa lagi.. barang free broo.. terus aku balun... mekasih hakak.. muash muash... kalo aku pakai celak nie.. kang ada yang terkebil2 tengok mata aku.. awat besaq ngat..hahaha xdak aih.. aku pakai biasa2 ja.. xdak la sampai tarik sebelah hujung mata tue..just pakai atas garis mata tue ja.. nak bagi mata aku nie fresh.. err selalunya nampak tired.. u know tired?

hah.. hambek kau.. bagi aku complete la barang makeup aku.. ala makeup2 simple dah lerr.. aku bukannya retiss nak makeup2 tebal bagai.. orang kata natural beauty..auww... kadang bedak compact aku tak tempek pon kat muka aku.. aku just tempek bedak carry junior je..wangi pon wangi.. bau dia ala2 baby gitu... ouch ouch.. tapi insyaAllah aku akan pakai la bedak tue.. rugi ja kalo tak pakai..

saja nak interprem.. masuk kereta..laju je aku ngap.. strawberry and vanilla..perghh terangkat dik oi..


note : esok dah nak pi penang.. penang!!!! cik gebu is coming!!!
www.tips-fb.com

Friday, May 31, 2013

Produk Berkesan - SF Beauty

assalamualaikum uolsss..

i ada berita hangat lagi sensasi nak habaq mai.. oppss sebelum tue nak bagitaw.. i bukan mami jarum noh.. gelang sampai ke siku.. no no no.. i cuma cik soyah perasan gebu.. huahuahua..yeah i know.. ramai tanya.. gebu tang mana hang.. tak gebu pon.. hohoho.. suka hati mak tiri laki jiran nenek aku lah eh.. bila orang duk panggil macam tue.. macam doa.. insyaAllah gebu.. opsss my tujuan asal nak tulis entry is bout to tell uolss tentang one product yang i pakai.. yang menyebabkan muka i mulus tulus.. gebu gebashh..putih bak salji.. ouch ouch *drama queen*.. yakni SF BEAUTY..

seriously muka haku nie dulu2 nya.. nauzubillah..aku tak tahu nak kata apa.. teruk habaq hang..
|
|
*
*
*
*
*
*
*
|
|
ekau nampak tak betapa teruknya.. forehead aku memang teruk uolsss.. then pipi i yang gebuss pon jerawat tumbuh tanpa segan..dem!
ntah macam mana.. my hakak guna produk nie..so i stat jatuh cinta dengan SF Beauty.. dia buat muka i halus mulus..gebuss gebashh.. auww..

cilok from sfbeauty..maaf noh.. pinjam sat.. nak kasi femes..hehe







harga dia dalam RM79.90 (sm) and 83.90 (ss) .. eh eh aku bukan pengedar ye anak2.. i nie pengguna je..ala uolsss google je.. belambak orang jual on9..  memang 1st pakai rasa gatal2 miang sikit.. then lepas tue hilang.. jerawat pon hilang.. kalau tumbuh pun.. segan2 nak tumbuh..then hilang.. muka yang kusam musam nie pon berseri-seri uolsss.. ouch ouch.. bila aku balik kampung ari tue.. mak sedara aku tegur.. "pakai apa.. kulit licin lemu".. licin lemu means kulit licin selicin licin.. haha.. itu bahasa kelantan.. aku kan anak kelantan..hoho btw.. this is me.. yeah..afted used this product
|
|
|
*
*
*


comel dok kak yah?? *cilok slogan kak ton sat*

so.. kepada korang yang mengalami jerawat teruk meruk..*rosak bahasa* aku syorkan sangat la produk nie..*ayat tunggang langgang..almaklum..dah lama xbelajaq bm wei*.. berkesan uolss.. tapi ada orang kata depends kulit.. tapi bagi aku.. kulit aku dulu teruk kot.. macam2 produk guna.. yang nie jugak berkenan di hati..cewahhh ayat gituuu.. and and.. aku amalkan Vitamin C.. aku makan yang produk blackmores punya.. Buffered Vitamin C.. sebab aku gastrik.. so aku kena ambik vitamin C yang slow release.. kang xpepasal masuk hospital pulak aku kalo makan yang 1000mg punya vitamin.. huhu..

note : entri nie takde kaitan dengan yang hidup or meninggal.. aku dengan rela hati nak buat this review..hoho.takde yang bayaq pon..okeyh.. see u next time.. bubye.. :) *ada twitter?? follow me @soyahgebu..macehh*

www.tips-fb.com

Thursday, May 30, 2013

whats wrong with me??

assalamualaikum.. heyyooo semua..

ntah kenapa rasa excited nak tulis entri.. tak de benda pon aku nak habaq.. tapi aku rasa dah lama ngat aihh xhupdate beblog gebusss gebashh neh.. lagi berapa hari aku kena balik kolej habaq kat ang... sedih nak tinggal mak kat rumah..sobs sobs..

btw.. aku sebenaqnya dalam dilema.. aku rasa aku tak tahu apa yang aku nak.. Allahu Ya Rabbi.. kadang2 aku keliru..seriously keliru dengan kehendak diri aku.. karang aku kata aku nak kahwin..ada yang kena serangan jantung.. tak pepasai tuduh aku penyebab dia... tak..tak.. bukan kahwin nyahh oiiii.. aku dah kata aku tak tahu apa yang aku nak.. boipreng?? memang la tak dak.. aku nak bercinta selepas kahwin orang kata.. acece.. insyaAllah.. betoi la.. bercinta selepas berkahwin lebih manis kot.. hehe.. aish apa neh.. dah sampai tahap kahwin bagai.. laaa nie aku nak fokus belajaq dulu... tak pa la aku tak taw apa yang nak.. yang penting pelajaran tak terabai.. kan?? jodoh itu rahsia ALLAH.. *aish jodoh lagi.. nampak macam kehendak aku ada kaitan ngan jodoh nie..hehe *gelak sumbing*

apa2 pon.. for my juniors in KMPP.. see me at KMPP noh.. jangan sombong2 sama hakak nie..hakak baik kot kalo korang buat baek dengan hakak yang samteq nie.. or vice versa.. muahaha *gelak jahat*

note student : 3hb nie dah ada kat penang.. sobs sobs.. tak maw pi lagi.. nak duk rumah lagi.. sobs sobs.. maaf la noh.. aku banyak guna loghat penang..al-maklum la.. roomates semua orang utagha baq hang... sat..tunggu!! *ada twitter?? follow me @soyahgebu .. macehh*


www.tips-fb.com

Wednesday, May 8, 2013

#2 ENTRI MENGARUT - LUAH PERASAAN

konichiwaaaa minna-san..huhu

 oh hai.. dah lama aku tak update blog.. bukan apa.. busy mentelaah buku mentelaah la sangat..huhu.. sekarang aku cuti..so boleh la spend time untuk mengupdate blog gebushh ini yang telah lama ditinggalkan.. :) sambil aku tulis entri nie.. sambil tue jugak aku dengar lagu awi rafael- bukankah aku.. mmg dah lama..tapi aku suka lagu nie..

aku suka part yang nie..

Bukankah aku yang kau mengatakan cinta
Bukan diriku yang kau janjikan semua
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh

Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu

macam kena je dengan hidup aku sekarang.. memang sakit hati kalau orang yang kita sayang tiba2 tinggalkan kita.. entri nie entri luah perasaan..sorry la eah.. bila ingat balik.. memang sedih.. kadang2 ada yang membuatkan kita senyum waaupun senyum dalam paksa.. tapi benda nie inilah yang mematangkan kita.. membuatkan kita berhati-hati di lain hari.. erm aku tak tahu kenapa aku tulis entri macam nie hari nie.. sekadar meluah perasaan.. rasa sunyi? yess.. im feel lonely..but i think this is better.. Allah always with us.. aku still ada family dan kawan2.. insyaAllah akan tiba masa bahagia aku nanti.. jikalau umur aku masih panjang.. :)) .. oklah..cukuplah entri merapu meraban aku tentang cinta.. :) huhu.. 


Sayonara...
www.tips-fb.com

Tuesday, April 16, 2013

Because Our Love Never Ends

olla..whatssuppp guys..assalamualaikum..

*tarik nafas*....*hembus*

fuhh.. dah lama kot aku tak update belog yang gebu gebash nie.. dah bersawang.. berhabuk bagai sudah aku punya belog neh.. btw.. final exam for 2nd sem is around the corner.. tapi aku? still boleh online..huahuahua its only take a few minute doe.. menghabiskan masa rehat aku setelah penat makan mentelaah buku.. huhuhu terasa nak nangis doe bila teringat balik i only have 3 weeks more for being with my roomates and my pst friends.. sobs sobs next sem i will being with my juniors.. dont worry juniors.. if u being nice with me.. i will take care of you.. hemo hemo hemo.. btw yesterday.. i was spent my time with my old practicum, F1P3'S members.. babe.. seriously i miss all of u damn much..last week i also spent my time with them.. we have a trip to BUKIT MERAH.. yeah.. i'm so enjoyed it.. thanks babe!!!! ^^

kitorg memang gile snap..miahihi
candid!!! *memang buruk la kan muka aku..mulut muncong2.. aiyee
seriouly aku nampak berisi.. owh i miss my slim melim body..sobs sobs
errrrrr... jejaka hangat kah? *boleh la*
*speechless*
credit to azmah

seriously lepas nie aku rindu korang giler2!!!!! ada masa korang mai la melawat kat KMPP nie eah.. sayang korang ketat2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! okeyh? good luck for your PSPM guys.. insyaAllah we will do the best..

i wrote from bottom of my heart special for my F1P3's members,
www.tips-fb.com

Saturday, March 23, 2013

#1 ENTRI MENGARUT

assalamualaikum guyss... ^^

long time no see meyhhhh... rindu aku punya blog manyak2...bukan tak nak update.. tapi kebuzyan yang memanjang membuatkan aku yang semakin gebu nie takde masa nak update the belog of cik gebu la sangat.. tetambah final exam dah nak dekat.. lagi sebulan.. so memang tersangat la hampir.. doakan aku dapat buat k ..aminnn.. err tapi tetiba hari nie aku rasa terdetik nak tulis entri kat belog aku yang gebu ini..*doe*..*sumpah ayat tak leh blah..


besties



disebalik muka minta penampar tue... terselit perasaan gembura kemain lagi sebenonye.. sebab?? biarlah rahsiaaa.. huahuahua..jangan marah okeyh..satg cepat tua.. huahuahua.. nama lagi entri mengarut.. so suka ati aku la nak merapu meraban apa pon kan?? hahaha hati aku tengah berbunga-bunga sakura sekarang.. ouch ouch.. ada masa aku citer ok.. skang nie aku nak rush.. so everybody.. aku rasa setakat nie dulu kot.. sehingga kita bertemu di lain hari *ayat skema xleh blah... chowww chowww muash muash

www.tips-fb.com

Friday, January 25, 2013

Same Person

alohaaa..assalamualaikum guyss.. fuuhh..sedar tak sedar nak dekat sebulan tahun 2013 menjengah masuk.. aku pon dah nak masuk 19 tahun.. tapi kan aku rasa aku nie still sweet 17tahun.. *dowhh. tangan ke dada mata ke atas.. rasa sekejap giler bhaaiii.. aku pon tggl krg seminggu je lagi nak UPS.. so wish me luck.. pray for the success for me and also for my friends too...

before this.. aku pernah citer kat korang about what happen to me in KMPP or as known as KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG.. im from pst have to study in pdt because of some reason.. but im never regret what i have done.. i know about my ability.. my mistakes took me in this situation.. im grateful because im still have second chance to be here because some of student have to expell from my college.. Thanks to Allah.. yeah.. i wanna story about my new practicum DF2P3.. my old practikcum is F1P3.. quiet similar to new one.. :)

in my new practicum..most of them are from kelantan.. yeah that is my hometown.. when the first time i entered to this class.. i became silent person.. always alone.. i'm feel ashamed.. my have low self esteem at that time..but what motivated me is my mother.. my mother wanna me success.. she's cried for me.. and actually i dun want to see she crying because of me.. so.. i wanna to show to her that i can success in my life and wanna take care of her.. so i have to adapt this situation.. and after i know all my new practicum's members.. i can get along with them.. they treat me nicely and i became the old SOYAH.. :) yeah i'm still the same person.. maybe at first.. im became different person. but now.. im became as old one.. *wink *wink.. also i respect to all my old lecture's members.. although im not with them right now.. they still talk to me.. and never talk something bad about me.. thanks babe!
abaikan jejaka di belakang. im with auni.. the guy also my friend.. femes jap azmi n auni..hewhew

so now.. i wanna change my life to be more better.. but im still wanna be the same person.. also.. salam maulidur rasul.. -soyahchanteq
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.