Wednesday, May 9, 2012

UPU BIKIN AKU SENTAP

ASSALAMUALAIKUM.. whatsssssuupppppp yooo yooo.. 

UPU dah tahu kan? for those yg blh tempat di IPTA tue.. aku ucapkan bebanyak tahniah ye.. aku nie jgk lah yg xde rezeki.. bukan gagal.. tapi lagi aniaya drpd tue..

MAAF..NAMA ANDA TIADA DALAM SISTEM KAMI.. 

watde?? ape ke heii nma aku xde weiiii???!! *bengang gile.. maybe masa aku isi upu.. ianya tak dihantar kot.. huaaaaaa!!! T_T *sentap.. mana boleh mcm nie.. abang aku suruh aku call pihak UPU .. aku dah call byk kali.. line is busy.. err.. ok.. aku akan cuba telefon lagi.. naye la aku weii.. kalo dia ckp xleh jgk.. mmg aku akan ke matrik la.. .. mak aku pon suruh aku pi matrik je.. beliau suruh aku struggle kat sana.. tapi aku nak tggu perihal UPU nie settle dlu.. pelik la.. mcm mne nama aku xde?? aku sure aku send masa apply upu.. semua kawan aku terkejut.. biar betik? betik ke mangga ke.. mmg nama aku xde dlm sistem ok?? SISTEM!! nak buat rayuan lagi la xboleh.. sbb rayuan for those yg apply upu tapi xdpt.. diorg tulis huruf besar lagi..

RAYUAN DIBUKA UNTUK YANG TELAH MEMBUAT PERMOHONAN DAN GAGAL MENDAPATKAN TEMPAT DI IPTA.. 

watde??! adoyaii.. masak aku kali nie.. mcm mna aku nk buat rayuan.. kalo tak dapat jgk.. matrik la jawabnya.. ramai je kawan2 aku dapat matrik yang sama dgn aku..yakni KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG... PENANG!! hang tggu cheq naaa.. kalo ada jodoh ketemulah kita di sana.. jodoh? ok aku pantang dengar perkataan nie.. haha kawenn!! *tampo pipi aku..pangg!! ~ back to normal.. kalo rezeki aku kat sana.. aku redha je.. sesungguhnya ALLAH tahu yang terbaik utk hambaNYA.. kita hanya mampu merancang.. ALLAH yang menentukan.. mana lah tahu kot2 ada jodoh kat sana? kan? miahaha *moodkawendahmaidah!

for those yang xboleh upu.. jgn keciwa.. aku paham perasaan korang.. insyaAllah akan ada nanti rezeki korang.. cheerssss.. 


www.tips-fb.com

Sunday, May 6, 2012

KAHWIN? JOM..!

assalamualaikum alls.. whatsuppp yooo..

today i have a good mood than usually.. haha i dont know why but today i just keep smiling.. hewhew oh before i forget .. koz sometime penyakit nyanyuk melanda diriku dgn tiba2.. yesterday.. Scha Al-Yahya and Awal Ashaari telah pon selamat diijabkabulkan.. yeayyyyyy!!! so sweet meyhh.. bak merpati dua sejoli.. congratulations for both of you.. may ALLAH bless both of you.. ^.^




kredit to beautifulnara


alahai.. when is my turn to marry maa?? haha ok my gataimerenyam mood is coming.. erkk.. just ignored it... seriously i'm so envious.. nak kahwin jugakk!!! hahaha next.. once again i would like to say CONGRATULATIONS to blogger akak DENA BAHRIN on your wedding.. :)

pinjam gambar eh kak dena? hehe kredit to blog DENA BAHRIN

what can i say.. i wanna be like her.. love after marriage.. she is only 20 to get title wife of someone.. i'm so touched after read about her love story.. she inspired me a lot.. aku rase semua pon nak jadi mcm kak dena kan? hehe

kahwin? one word yg selalu aku sebut.. hahaha kawan2 aku pon dah xheran kalo aku ckp i wanna to marry!! hehe.. xkisah la org kata aku gatai ke ape.. tapi NIKAH adalah sesuatu yang HALAL.. ok? setiap sentuhan antara suami isteri akan mendapat pahala.. see?? senang2 dpt pahala.. sesetgh org nak kahwin dgn seseorg yang diorg cintai... sayangi or whatever.. but someone told me.. tak semua yang kita nak kita akan dapat.. then Allah tak bagi apa yang kita nak kerana Allah nak bagi sesuatu yang lebih baik untuk kita.. :)) thats true.. because ALLAH knows everything.. jodoh pertemuan di tangan Allah.. dpt yang mana2 pon.. redha je lah.. kan? ^.^

my brother kahwin mase umur beliau 22 tahun kot.. should i follow him?? hihi oh bru perasan.. i keep smiling because on my mind is KAHWIN.. yeahhh..!  :)

Ustaz Azhar Idrus : molek nikah awal :)


www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.