Sunday, April 22, 2012

Just Be Yourself Babe

assalamualaikum korang2 sume..

apo kabo?? belog aku bertukar wajah lagi.. kate dulu belog aku nak jadi belog islamik? ok skrg aku dah tukar prinsip belog nie.. kalo ade pape maklumat berkaitan dengan Islam.. insyaAllah aku akan kongsi.. tapi benda lain aku akan share ngan korang jgk.. tpi not gosip la nyahh oii.. kang berbakul2 dosa aku dapat.. hehe sesape yg bace entri psl penghijrahan aku.. mesti terpk.. ari tue kate nak berubah? tapi xde berubah pon.. skrg aku tgh cuba guyss.. dri segi berpakaian.. aku try tgh cuba yg terbaik.. my brother asked me to change slowly.. jgn paksa diri.. nnti kang memberontak.. perangai aku still sama mcm dlu kot.. cuma mulot2 jahat tue dah berkurang la skit.. hehe tapi aku still sengal.. xkering gusi kalo korang kawan ngan aku.. huhu *ok keperasanan jelas terpancar..

skrang.. aku tgh cuba pakai baju yang labuh.. seluar jeans still lagi aku pakai.. sbb that is my fav.. kdg2 ade jgk aku pakai skirt.. kalo aq pakai jeans.. aku akan pkai cardigen yang labuh.. baju pulak aku akan pkai yang jnis loose.. if i'm wearing tudung bawal.. i will pin my tudung kiri kanan.. so takdelah terdedah kan?? nak berfesyen boleh je syg2 ku sekalian.. pastikan tutup mane yang patut.. aku pon xde lah tutup aurat dengan sempurna sgt.. but now i'm trying my best.. insyaAllah maybe one day dapat tutup aurat keseluruhan.. ^^

good news.. aku dah dapat lesen kereta dah lama.. cuma my mom je xberani kasi aku bwk kereta dia.. tapi mse mak aku pergi jb ari tue.. aku try bwk kereta pergi2 pusing dgn kawan2.. sesaje nak praktis meyh.. Alhamdulillah.. aku dah dapat bwk kereta dgn jayanya.. sukaa gilaa habaq kat hang!! *dapat bwk kereta pon nak riuh.. biasalah babe..budaq baru blajaq bwk keta.. of course la excited mula2 nie.. nnti dah lame.. kompen naik jemu.. silap2 karang aku pi blajaq bwk kapal terbang plak.. maw pengsan hangpa2 sume.. xterkecuali aku skali..


p/s : i got new hp!!! tenksss my mom and dad for giving me a new phone.. hewhew.. love both of u always :)))))
www.tips-fb.com

Wednesday, April 18, 2012

ENGINEERING @ ARCHITECTURE??!!!

Assalamualaikum olss..konichiwaaa..

 perghh.. dah lame betol aku update blog.. dah bersarang sudah belog aku yg comel lote nie.. nak kate aku sibuk?? tak de duk sibuk2 nye.. hewhew tpi kalo difikir-fikirkan..mmg bz kot.. tpi xde la bz sgt.. mggu lps aku pergi jb dowhh.. my sis dapat baby baru.. nama kisya adeleia.. nma mcm adele yg nyanyi lagu someone like u sudahh.. haha congrats sis.. dua mggu lps aku ade majlis graduasi kat sekolah.. acece macam student u plak ade graduasi bagai neh.. hewhew.. mggu nie plak aku duk kat rumah akak aku yg msih lagi belajar kat uni kat selangor.. sesaje pergi jalan2.. bosan dowh duk kat umah.. xtaw nak buat ape.. nak tulis entri.. aku kekeringan idea  mse tue.. bila dah duk kat tempat akak aku nie.. byk plak nak idea dtg mencurah2.. tpi mse nie gak la.. agak terhad aku nak guna laptop.. sbb aku pinjam yg akak aku punyer.. mse dia ade kuliah je aku blh guna.. takpe aku redo.. acecece pasghah ko.. hewhew.. giler pnjg intro aku.. maaf la weii... dah lame sgt aku xtulis entry.. nie la yg jdi.. huhu

Engineering @ Architecture??!!(gaya tanya mcm nak mitak pelempang smbil mata membulat).. await?? slh ka cheq nak amik engineering/architecture ?? bukan ape.. aku mmg minat giler la bnda alah nie.. nak2 kalo yg berkaitan lukisan.. gilee.. mencabar minda aku.. best bro.. tpi SPM..LK aku dapat B.. nasib tak C.. ahaha*kantoi sudah.. takpe.. aku share la.. buat ape nak malu..

kalo engineering.. aku nak mintak civil.. tpi abg aku xbagi.. dia suruh aku ambik elektronik.. *terpinga2 sat bila abg aku suruh ambik elektronik.. kompem tahap blajo kefizikan kena tggi.. aku plak yg dah low dgn fzik.. tapi takpe.. as i can struggle.. i will do it meyhh.. usaha tangga kejayaan.. lps usaha.. doa.. lps tue tawakal.. itu je.. insyaAllah ALLAH akan tolong kita..

kalo architecture lak.. my sis in-law punye adk ade citer kat aku psl nie.. dia cakap best sgt2.. tpi xtido malam la.. xtido mlm?? biar betik.. tpi skrg pon aku dah jdi klon burung hantu.. jnis stok xtido mlm.. hewhew.. so sesuai sgt la ngan aku nie haa..

pilihan aku pada asalnya lebih kpd arkitek.. tapi skrg dah tetuko kpd engineering.. agak2 korang la?? yg mne sesuai?? 


lovely,
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.