Tuesday, January 24, 2012

JPOP vs KPOP

yo yo what's up guys.. apo kabo?? gua doakan korang sihat2 slalu lah ye.. oppss lupe lak nak bagi salam.. assalamualaikum.. hehehe maap la yerr.. rase excited menerjah tetibe tatkala jejari yg xberape nak runcing neh menaip.. hehehe bukan ape derr.. gua dah lame xtulis entry.. nak kate bz.. ermm xbz pon.. keh3.. ade jer dukk terperap kat umah.. duk layan drama + movie japan.. korea ade la jgk skit2 gua layan citer depa neh..errkk sebut pasal japan & korea neh..gua nak bagi pendapat gua la.. kebykn bebudakk skunk neh mmg minat gilerr la Kpop neh.. mak budak and nenek budak pon tompang skaki wooo.. serius gua xtipu woo.. cube tanye sape ahli kumpulan 2PM.. 2AM.. SHINEE.. 4MINUTES.. GIRL GENERATIONS.. kompem diorg blh jawab.. siap nyanyi lagu I HAVE NOBODY.. NOBODY BUT YOU.. *sambil tgn tepuk then jari telunjuk tunjuk ke depan.. kaki sblh kanan terangkat.. hah amek ko.. 

cerr teka group ape?? xpayah gua bagi taw.. konperm u olss kenal punyer..


tapi bagi gua la.. kalo bab2 KPOP neh.. gua xuptodate sgt.. ok.. gua mengaku.. gua xminat sgt KPOP.. kebanyakan artis2 diorg semua cute2..comel2..hensem2.. putih melepak bak tepung gomak.. itu yang bikin gua jeles.. harharhar.. tapi walaopon depa cute ka.. hensem ka.. gua prefer plih Jpop.. keh3..certain lagu jela yg gua minat.. drama @ movie pon gua tengok disebabkan akak @ my friends bagi taw citer itu ini best.. barulah gua tgk... itu pon kalo heronya hensem..keh3..


cerr teka nie group ape?? keh3..

gua lebih suka JPOP.. xtaw la antoo fighter ape yg sampok gua.. serius gua minat JPOP.. then sekian lame jgk la gua memasang nawaitu nak pi belajar kat JEPUN kalo ade rezeki.. insyaAllah.. dah msuk bab JPOP neh..bagi gua.. gua suka Jpop sebab gua suka bahase Jepun.. hehehe.. senang nak sebut.. tapi bila nak tulis huruf diorg.. hampehh! hemo3.. kalo artis Jepun.. gua suka group2 Johnny's Entertainment  .. KAT-TUN.. ARASHI.. KIS-MY-FT2.. KANJANI8.. NEWS.. KINKI KIDS.. HEY!SAY!JUMP! and bla bla bla.. xlarat nak tulis.. yg plg gua suka group KAT-TUN.. especially Kame.. semua citer mamat neh blakon..semua gua layan.. hehe name group diorg neh unik owhh.. diorg bagi nama KAT-TUN base on their family name.. K-Kamenashi Kazuya.. A-Akanishi Jin..T-Taguchi Junnosuke.. T-Tanaka Koki.. U-Ueda Tatsuya.. N-Nakamaru Yuichi..tapi yg sodehnya sorang member diorg yang mewakili huruf A yakni Akanishi Jin ambik keputusan tuk keluar dari kumpulan KAT-TUN pada 2010 then bergerak secara solo then menempa nama di LA.. tahun lepas mamat neh ade release album Test Drive.. cube la korang cari kat youtube.. confirm ade.. apepon.. gua tetap suka diorg neh.. I LOVE 6 of KAT-TUN.. not 5 of KAT-TUN..T_T

maybe ade yg cakap "KPOP lagi best.. xclass la ko neh".. tapi gua tetap dgn minat gua.. gua minat JPOP.. keh3.. class ke tak.. ade aku kesah?? harharhar*gelak setan.. rilexx jap derr.. taste stiap orang lain2 ye.. apepon.. gua tompang xcited jgk kekadang kalu band2 dari Korea buat konsert kat sini.. tapi xrase pon nak pergi..keh3 but.. so sad meyh.. band2 dari jepun xpulak terniat nak buat konsert kat Malaysia neh.. sobs sobs.. erkk maybe dorang nak suruh gua pi Jepun kot..kasi tgk Live in Japan..haha *tampo pipi sat..mimpi2. tapi xmustahil ..hehe

woah.. dah panjang lebar gua membebel kat entry neh. gua chow dolu ok bebeh.. ponat.. mau tido.. chow chow.. i had a precious time with u. see u later.. bye bye.. :))

jom layan lagu KAT-TUN - SWEET CHAIN






tekan play kalo nak dgr.. sekian.. terima kasih



note : agak2 sesuai tak perkataan CHAN diletakkan di belakang name SOYAH=SOYAH-CHAN?? harharhar

www.tips-fb.com

Friday, January 20, 2012

AL-FATIHAH - Allahyarham Izwan Pilus meninggal dunia




terkejut! itu je yang mampu cik gebu luahkan.. AL-FATIHAH untuk Allahyarham Izwan Pilus (33) yang menghembuskan nafas terakhirnya pada jam 6.15 petang tadi. Allahyarham dikatakan meninggal dunia akibat jangkitan kuman dalam darah.. marilah sama2 kita sedekahkan AL-FATIHAH untuk arwah..

twitter terakhir Allahyarham izwan pilus.. sumber-beautifulnara.




Takziah buat keluarga Allahyarham Izwan Pilus..

note : i'm still shocked.. cik gebu still lagi minat lagu arwah - kembali senyum.. apepon.. kita kena igt ajal maut di tangan Allah...kita xtahu bila ajal kita datang menjemput.. sama2lah kita renung apakah sudah cukup amalan kita selama ini untuk bekalan di akhirat??


www.tips-fb.com

Wednesday, January 18, 2012

Samsung GALAXY ACE VS Blackberry CURVE 9300. korang prefer pilih yang mana?

yo yo whats up guys.. assalamualaikum.. hari nie gua nak mitak sedkit pendapat korang la.. agak2 korang la.. Samsung GALAXY ACE dgn Blackberry CURVE 9300.. yang mana korang prefer nak beli?? hehe tntg harga.. opkos la blackberry lagi mahal.. tapi gua xamek pusing bnda tue.. kdg2 benda yg lagi murah lagi better dri yg mahal.. antara dua nie jgk.. yg mne application dia MANTOP?? tell me pliss.. :)))



samsung galaxy ace


vs


blackberry curve 9300



pesanan penaja : kerjasama amat dihargai.. domo arigato gozaimasu.. :))))





www.tips-fb.com

Sunday, January 1, 2012

RESEPI TART TELUR


yo yo whats up guysss.. ape cer korang skunk neh?? sihat ke tidak?? me.. cik gebu.. wanna tell u olss something.. err.. HAPPY NEW YEAR ooo.. kejap je berlalu tahun 2011.. pejam celik pejam celik dah msuk tahun 2012.. umo pon dah meningkat..*bunyi cam umo tua bebeno dah ko deq non -_-" sebeno-benonya hari nie gua nak share satu resepi dgn korang.. seperti yang tertera kat tajuk entri.. itulah resepi yang gua nak share dgn korang.. RESEPI TART TELUR.. sesape yang memang giler tart telur neh.. korang blh la try buat sndri.. siyesly xmengecewakan bakal mak mertua anda.. hehe gua pun 1st gak buat tart telur neh.. alhamdulillah menjadi.. atceli dah lame gua nawaitu nak buat tapi bz brooo.. nak exam.. so terbantut la hasrat suci murni itu..*errkk cam trademark minyak masak jeee.. so.. ape kate korang pi godek2 bnda2 kat dapur.. mne taw ckup bhan korang blh buat.. sure xmengecewakan korang la.. resepi nie kawan gua yg carikan.. ntah blog mne dia terjah gua xtaw..kalu empunye resepi nie bce entri nie.. maap la ye.. nak share je.. :) *panjang plak intronye..


my niece jadi model tart telur jap.. tenks kakak.. this budak just makan pastry je.. filling xmkn.. last2 gua buat satu tart yang xde filling tuk dia.. hihi


bahan-bahan :

pastri:

360 gm tepung gandum
200 gm butter
80 gm gula aising *kalo nak guna gula halus pon blh
1 biji telur
sedikit esen vanilla

filling:

1/4 tin susu cair
1/4 tin air
2 biji telur
1/2 cwn gula
1 sudu bsr tepung kastard
sedikit garam
sedikit esen vanilla
sedikit pewarna kuning *blh jgk nak ltak wrne lain


cara-cara :

pastry
1. pukul butter + gula aising hingga kembang.
2. then, masukkan telur + esen vanilla. korang pukul hingga kembang.
3. masukkan gandum sedikit demi sedikit then kacau sampai jadi doh.

filling
1.masukkan semua bahan filling. panaskan di atas dapur untuk pastikan gula hancur. jangan sampai panas sgt. just suam-suam kuku.

last step
-ambil sedikit doh untuk diterapkan ke dalam acuan. masukkan filling dan bakar dengan suhu 180c selama 25-30 minit.dah siap.. yeay!! sesuai tuk minum petang.. disajikan dgn teh panas.. perghh!! terangkat mak ngah koooo.. :p

akhir kata.. selamat mencuba & menjamu selera :)

NOTE : tahun baru.. azam baru.. pakwe pun baru.. ahh.. xde pakwe2 nye.. ko nak.. ko pinang aku teros.. hahaha *ok dah merapu lebih..sila abaikan.. apepon.. semoga tahun baru 2012 nie gua blh perbaiki diri gua ke arah yang lebih baek.. then for sure.. this belog akan berubah.. berubah ape?? same2 lah kita tunggu.. ok la.. see u later.. chow2..
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.