Tuesday, March 27, 2012

ASASI ATAU MATRIKULASI??

assalamualaikum.. halo halohaaaa... :) how r u guys?? sihat kah?? hehe


1st of all..result SPM 2011 dah pon kuar rite?? Cer teka i got how many A's?? hemo3.. kalu salah xde hadiah.. kalu betol cheq bagi satu choki2 kat hang.. hahaha Alhamdulillah.. gua dapat result yang melayakkan gua mintak kos yang gua nak.. ngee~~ walaupun xgempak lah sgt.. tpi ok la.. hehe skunk tgh tggu tawaran.. but i'm still confused..

MATRIK vs ASASI

aku confused dowh.. aku ada cita2 nak study abroad.. kalu nk yang nie.. aku kena la amik matrik.. tpi as u know.. kat matrik kena la study gila babeng.. xleh maen2 owh.. kalu pointer rendah.. nnti apply upu.. u akan bagi kos yg bukan2 kat korang.. kalo asasi.. confirm2 korang leh msuk u.. for example.. uia.. kalo korang msuk asasi uia..sah2 nnti korang akan smbung degree kat uia jgk.. tpi kalo korang ambik asasi kat u lain selain uia.. nnti degree korang blh apply kat u lain.. contoh korang ambik asasi kat uitm.. bila nk smbung degree.. korang blh smbung kat utm.. understood??tpi my senior kate skunk neh uia dah ambik budak matrik.. tpi dia lebih utamakan budak foundation uia.. hurmm.. pening2..=.="


P/S: kpd akak2 & abg2 yang lbih berpengalaman.. leh kasi pendpat tak?? hehe yang mne satu yang TERBAEK?? hehe TQ





www.tips-fb.com

7 makhluk membebel ♥:

MiZ Rayy said...

sbg org lbh tua, aku nk bg pndgn pon xtau.. sbb dlu aku trus ambik diploma.. matrik mmg tolak tepi sbb xssuai untuk org mls cm aku.. apa pon ko pilih, smoga bjya.. buat plihan btol2.. kang nyesal.... mcm aku.. eh.. tp aku xnyesal sngt la.. haha..

frogos said...

dulu abng ambk matrx jer..ok jer ambk mtrx pon,,huhuhuh.pastu masuk ump.sekarng da keje kat o n g..x kisahlah..ikut rezeki masing2...sekarng blaja bagai nak rak pon kalau x dek rezeki n x berdoa x jadi gak.huhuhuh

Anonymous said...

hye!! nak tanya sikit.. kalau amik asasi uia, tk boleh sambung degree kat uni lain ke? macam ukm ke um ke...?

sya hassan said...

anonymoous : a'a.. xblh.. mmg kena smbung degree dkat uia jgk.. :)

Anonymous said...

oh, kenapa eh tk boleh smbung di universiti lain? kalau pergi ke private?

Cik Amal said...

dek . . . amek jerr matrik . .
kalau adek rajin dan pandai atur masa utk blajar, gerenti takk gagal

http://sayacikamal.blogspot.com/

sya hassan said...

anonymous : yg tue sy xpasti knapa.. mmg syarat dia mcm tue.. kalo yg privte pon sy xpsti.. myb blh kot kalo yg privte,, tpi sy xsure la.. try contact diorg.. atau google kat internet psl yg privte tue.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.