Saturday, August 27, 2011

SELAMAT HARI RAYA BLOGGERS..! :)


assalamualaikum.. alohaaaaaa..

pejam celik pejam celik.. just tggl duo ari ja lagi nk raya.. so sblm gua terbz.. membz kan dri.. or yg sewaktu dgnnya.. gua maw ucap..




SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

di sini.. (bace dgn loghat utagha naa..) gua nak mintak ampunn la kot2 sepanjang gua berblog.. berblogwalking dan seangkatan dgn nya.. gua ade menyinggung perasaan hangpa ka.. mne taw kot2 hangpa terasa ati ngan gua.. so gua menyusun 20 jari (tgn+kaki) memohon 1000++++ kemaafan dari hangpa2 suma naaa.. maaf la kot2 gua ada terkasaq bhasa ka.. kan?? maaf kan cheq naa?? :)


tetibe ari nie gua rase nak ckap utagha.. nie sume gara2 citer TOLL GATE GIRL la neh.. citer nie tiap2 tawn.. bile nak raye je.. WAJIB gua tgk. bestt owhh.. amy mastura jadi markhonah.. budak kedah.. ckp org utagha bagai.. hangpa pi la tgk naa.. kat youtube ada.. :))))


p/s : gua buat entry raya 2 3 hari awal sblm raya bukan pasai apa.. sbb gua taw sat2 gi gua bz owh.. nak2 abg gua nak kawen hari raya pertama malam.. hehe.. *eh2 kawen?? alamak..aura kawen dtg lagi!!!! arghhhhhh!!! grrrrrr!!!!!!!!! lariiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!

conclusion > > xboley fikir sal kawen!! fikir sal spm sudahhh.. 2 mggu je lagi nak trial.. doa2kan cheq naaa.. okbai! wassalam..

www.tips-fb.com

Friday, August 26, 2011

Tutorial : Tukar Icon Blogspot Pada Address Bar



halohaaa.. assalamualaikum.. dah lame gua tak buat tutorial.. bkn ape.. susah skit nk buat tutorial sbb gua skunk neh slalu online gune lappy.. kalo nk buat tutorial.. gua lebih senang guna pc.. :)

ok.. hari nie gua nak kongsi ilmu gua mcm mne nak tukar icon blogger kpd icon cute..




korang dah faham kan tutorial yg gua nak ajar nie kan..?? ehee

1) dashboard > design > edit html > tick expand widget templates

2) press Ctrl + F.. cari code neh

</head>


3) pastu copy (press Ctrl+C) then paste code nie kat bwh code tadi

<link href='url image korang' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>


contoh :



<link href='http://dl6.glitter-graphics.net/pub/137/137456a7yi159cti.gif' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

5) save.. dah siap.. yeayy!! :)


NOTE : cara nak ambil url blh rujuk DI SINI
nak cari icon cute?? KLIK SINI


written with love

www.tips-fb.com

Tuesday, August 23, 2011

NAK BELA HAMSTER.. BOLEH??

assalamualaikum semua.. :)

alo alo alo.. korang sihat tak?? mudah-mudahan korang2 sihat selalu.. aminn.. hee

hari nie topik yg gua nak kongsi dgn korang ialah HAMSTER.. korang xkenal menatang hamster?? alahai.. dalam bahasa Malaysia nya kita pggl tikus belanda.. alaaa yg kocik2 tuh.. natang yg berbulu2 kiut2 tuhh.. errkk.. ape ke kaitan plakk dgn hamster neh.. ok2..

citer dye cam neh.. gua slaku owner belog cik gebu neh.. tetibe rase nak bela hamster.. ntah hantu mne yg sampuk ntah.. gua rase nak sgt bela natang tuh.. kiuttt meyhhh.. geramm babe.. nak2 kalo mase dye lari atas roda tuh.. alahai siiyesss comeyyyy babe.. nyah tegoda makk!! auw2.. so.. korang2 ade xperienced bela hamster tak?? kot2 ade gua nak mintak lah pndgn korang skit.. hehe and and.. sblm gua nyanyuk.. ade sape2 taw tak harga seekor hamster brape?? hehe.. kalo taw.. kasi taw la gua eakk..heeee.. hajat di hati maw beli 2ekor... hihihi


p/s : dah serik bela kucing sejak kematian BIBI.. skunk neh beralih ke hamster plak.. seko jantan.. seko betina.. sng nak beranak pinak.. hahaha nak bagi nme BOBI AND JOJI.. hehe.. tomei x?? tomei x?? hehehe


written with love
www.tips-fb.com

Saturday, August 20, 2011

KU PINANG KAU DENGAN BISMILLAH :)

assalamualaikum semua.. xjwb dosa.. hehe kalo jawab dpt pahala.. hehe


eh2.. tajuk ku pinang kau?? erkk.. sape plak gua nak p pinang neh?? tak2.. rilex2 babe.. jgn slh paham.. nie ha.. tadi mse gua godek2 uncle google.. then termuncul lah sebuah lagu neh.. so hari nie gua nak share video neh ngan korang2 sume.. bagi gua.. lagu nie touching sgt.. setiap bait2 lirik tue penuh mkna.. :)

*p/s : ditujukan kpd seseorg.. hehe to ehem3.. if u bace this entry.. i tujukan lagu nie special for you.. keh3.. -ayat xleyh blah.. but i'm serious :)


PASHA UNGU FEAT ROSSA - KU PINANG KAU DENGAN BISMILLAH

Tuhan memberikanku cinta
untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
hanya untuk berkasih berbagi denganmu

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

hampa terasa bila ku tanpamu
hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
hanya dirimu satu yang aku inginkan
ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
atas restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

tersentuh sgt2 bila dgr lagu nie for da 1st time.. dgr je.. terus suka.. sbb lirik dia mmg meaningful.. for me.. lagu nie sesuai lah kepada sesiapa yg berkasih & bercinta semata-mata kerana Allah.. susah kot nak cari pasangan yang betul2 berkasih & bercinta kerana Allah.. sbb kbykn 'couple2' hari nie berkasih & bercinta hanya kerana nafsu semata2.. *did i wrong?? hee




written with love,
www.tips-fb.com

Friday, August 19, 2011

MOOD RAYA : KAD RAYA


HALO2.. ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

kini tiba masanya berhari raya~~~ iyaaaaaaaaaaa... tuuuuu diiaaaa... lagu Sanisah Huri yang bertajuk Aidilfitri kembali kedengaran skunk neh.. gua pon xketinggalan gak dengaq lagu2 raya neh.. rasanya baru semalam kita berpuasa.. tup2.. pejam celik pejam celik.. tggl 10 hari je laggi nak raya.. SubhanAllah.. cepat betul masa berlalu.. tggl lebih kurang smggu je lagi nak raya.. kalo dolu2.. mse nie lah kelam kabut nak anta kad raya.. haaa.. skunk neh xmaen dah kad raya.. skunk neh maen anta mesej kat phone je.. xpon fb..kan?? haha

kalo dolu2.. selalu gak kumpul duit sblm puasa sbb nak beli kad2 raya tuk kawan2... sbb kad aray nie atceli mempunyai nilai sentimental taw.. kekadang blh buat org nanges woo..





ayat yang slalu korang tnye kalo anta kad raya :

1) korang macam mne?? dah buat persiapan ka bolom??
2) baju raya dah siap ka.. ke beli kat butik?? > soklan paling bangang!
3 ) kuih raya berapa guni balang?? kalo ade lebih.. bak la sni skit.. > yang nie mmg wajib korang tulis.. haha
4 ) kalo ade salah silap.. kalo ade tertampo ke.. ade tersepak ke.. tercubit ke.. terMENGUMPAT ke.. harap dimaafkan.. kira 0 - 0 la eak.. > eh.. blh eak cam tue?? haha
5 ) selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir batin..
6) nak duit raya dtg la omah.. > kekadang pergi xdapek pom duit raya.. haha

apepon.. raya sebenarnya bukan niat tuk dapat duit raya ke ape.. tapi pada hari raya lah kita dapat berkumpul dengan sanak saudara.. beramah mesra.. saling bermaaf-maafan antara satu sama lain.. kan?? duit raya tue kira bonus la kan?? heee


nota gebu : raya dah nak dekat.. tapi baju raya still xde lagi.. hajat di hati nak beli jubah.. ok tak?? dah usha2 byk tempt.. semua harga around RM100.. hurmm.. *pengsan sat.. tapi kalo baju kurung moden pon ok gak kan?? heee

www.tips-fb.com

Monday, August 15, 2011

NAK BERNIAGA KE TAK??

assalamualaikum olss.. hari nie punyer cer.. tadi gua ade la pergi kat sebuah kedai produk kecantikan.. hajat maw beli produk utk m'ilangakn blackhead.. so gua masuk la kan.. then dtg la pekerja kedai tersebut.. gua tnye produk utk blackhead.. tapi gua lupa nme produk tue ape.. pastu si pekerja tue cam nak marah2 kat gua.. dah gua lupa.. nk buat camno.. adoyaiii gua dalam hati..sabo je laaa.. walaweh sis.. nie kan bulan ramadhan.. xbaek marah2 kot.. gua nie pelanggan.. hajat baru berkenan nak beli satu produk neh.. tapi disebabkan layanan xbagus langsung.. dgn muka xsenyum.. trus xjdi beli.. mmg lari la pelanggan kalo cam nie.. then gua dah tekad.. dats is da 1st and da last gua msuk kedai tue.. gua xkan jejak kaki lagi dah kat situ..


mood : bengang.. tapi still cool mannn.. chilll ok.. buat dunno jaa.. :)))


www.tips-fb.com

Friday, August 12, 2011

MAT LUTHFI?? SAPE KAU??

HALOHAAAAAAAAAAA.. SALAM OLSS... HARI NIE GUA TULIS SEMUANYA GUA GUNA CAPITAL LETTERS.. HEHE.. SESAJE TUKO ANGIN.. PERIHAL TAJUK GUA.. MAT LUTHFI?? SIAPA DIA NIE?? OWH2.. BAGI KAKI2 OR TANGAN YOUTUBERSSSS KOMPEM KORANG KENAL MAT LUTHFI NI KAN?? VIDEO DIA BABE.. PERGHHHHH!!! TERBAEK DARI SEMUA LADANG2 LA.. MEMANG BEST.. GUA KENAL DIA KOZ AKAK GUA LA YANG INTRODUCE VIDEO BELIAU...


1ST TIME TGK..
MOOD = BIASA2 JE

2ND TIME TGK..
BEST GAK.. *SAMBIL MULUT MAKAN KACANG KUNING2 TUE..

3RD TIME TGK...
NAK TGK LAGI!!!!


DAH LA EMPUNYA BADAN PUN HENSEM.. HEHE KIRA BONUS LA TUE.. THEN PANDAI LAK TUE.. BLAJO KAT OVERSEA.. HEHE OK2.. PERIHAL VIDEO MAT LUTHFI NEH.. SETIAP VIDEO YANG BELIAU BUAT SEMUANYA TERSELIT NASIHAT2 DAN PENGAJARAN.. MMG BAGUS LA.. KIRENYE ADE GAK BENEFIT DARI VIDEO2 BELIAU NEH.. DAH LA COMEL..HIHI VIDEO YANG PALING BUAT GUA TERHARU SEKALI IALAH VIDEO TAJUK 'SELAMAT HARI IBU 2010'..




DAN JUGAK VIDEO DIA RINDUKAN CEKODOK MAK DIA.. DIA BUAT TAPI HANGIT.. KESIAN MAAA.. *TERIMBAU KENANGAN BERSAMA TELEFON CANGGIH PGGL GUA CEKODOK.. HUA3.. LAWAK SIOTTT! HIHI




AMACAM.. TERHARU GAK GILER GUA TGK 2 VIDEO NEH.. MMG KAU PANDAI BUAT CERITA LA BRO.. KAU LAYAK LA JADI PENGARAH FILEM..KEH3.. APEPON KORANG LAYAN LA YOOO VIDEO2 NEH.. ZASSSSSSSSSSSS







WRITTEN WITH LOVE..
www.tips-fb.com

Tuesday, August 9, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!! ;p



ASSALAMUALAIKUM SEMUA.. MACAM TAJUK KAT ATAS TUE.. OWHHH.. HARI NIE BESDAY GUA?? OWH CAM XCAYA WEH.. DAH UMO 17 TAWN SUDAAAA.. TUAAA SUDAHHHH GUA NEH.. HAHAHA.. DENGAN MUKA YANG SELAMBA ROCKERSSS GUA NAK UCAPKAN..



HAPPY BIRTHDAY TO U.. HAPPY BIRTHDAY TO CIK GEBU @ SOYAH
HAPPY BIRTHDAY TO U..


SEMOGA GUA LEBIH BERSEMANGAT DALAM MENITI KEHIDUPAN YANG PENUH ONAK DURI INI.. GUD LUCK FOR SPM.. 10A+.. INSYAALLAH... *ayat penuh makna tuh bhaii!! :)


p/s : dengan muka yang xtaw malu wish besday kat diri sndri.. hahaha.. so what meyh?? blog gua.. suka hati gua laaa.. ahaaaaaaa... to all my friends kat fb yg wish gua.. tenks memanyak maaa.. sayang korang ketat2.. heeeee


alhamdulillah.. abah gua dah boleh keluar dari wad hari nie.. although dia masih lagi xberapa nak sihat tapi at least dia dah ok dari hari2 sebelumnya.. :)

www.tips-fb.com

Sunday, August 7, 2011

PRODUK KECANTIKAN MANA YANG PALING BERKESAN?

salam semua.. how ur fasting?? everything is ok?? i hope everything is ok.. :) hari nie setengah hari la kot gua terfikir2 PRODUK KECANTIKAN apa yang paling berkesan.. hari tue gua ada bace entry HANIS ZALIKHA perihal produk kecantikan yang beliau dan ibu beliau, MODEL 80-AN pkai iaitu SK II.. gua dapat lihat lah muka diorg seriously canteq..smooth and clear like crystal.. mmg canteq la.. mmg xnmpk pon diorg tue mcm ibu dan anak.. nmpak mcm kakak dgn adik je.. hehe gua ade gak usha2 produk SK II ... so far mmg harganya sgt2 lah MENGANCAM.. pencuci muka pon dah nak dekat ratus2.. kalo satu set.. korang boleh byg tak berape harga dia?? hehe tapi ntah nape tetibe gua rase macam nak cuba produk neh.. although sesetgh org akan ckp.. "kecik2 pon dah nak pkai produk mahal2.. " .. so what meyh?? elok kita jage muka mase xteruk nie la.. kang bila dah teruk baru menangis syahdu xberlagu.. hek3.. tapi for me.. gua mayb beli yang diperlukan je kot.. xde la smpai satu set.. gua neh jenis yg take care jgk la psl muka.. sape xmow muka canteq tanpa sebarang cacat cela kan?? about kos tuk beli produk kecantikan neh.. gua jnis yg xkesah sgt harganya tggi tapi biarlah betul2 menjadi..

erm kat dahi gua skunk neh just tggl parut marut.. T_T kalo pkai BIO OIL.. jerawat kecil akan tumbuh blik kat tempat parut2 tue.. dats y gua cari alternatif laen nak hilangkan parut tue.. korang ade nak suggest mane2 produk tak??


p/s : produk garnier memang menjadi pada awalnya tetapi gua xtaw la naper tetiba muka gua jadi berminyak then naik segala jerawat kat atas dahi.. tapi my sis in law pkai xde pape kot.. xde plak jadi mcm gua.. maybe sbb lain2 kulit kot.. so skunk neh gua cuba produk T3 DOUBLE ACTION.. seriously puas aty sbbnya jerawat mmg hilang.. then gua pkai plak GEL T3 MYCIN.. mmg hilanglah segala jerawat2 neh dalam mase 3hari.. gua xtipu babe.. tapi gua xtaw la kot2 sesetgh org laen plak kesannya.. tapi bagi gua mmg menjadi.. about garnier lagi.. gua still lagi guna krim garnier.. mmg lembut la muka gua.. :)



www.tips-fb.com

Friday, August 5, 2011

APAKAH MAKSUDNYA??

salam olsss.. nk tnye pendapat korang la.. ape mknenya kalo korang bermimpikan sesuatu berulang2 kali?? sesetgh org kate mimpi itu mainan syaitan.. tapi kdg2 mimpi itu menjadi sesuatu petunjuk dari yang Maha Esa.. tapi xsemua la.. so pendapat korang mcm mne?? heee *need ur help meyh :P


p/s : tgh menunggu jawapan seseorg perihal tema baju raya tahun ini :))) <3





www.tips-fb.com

Tuesday, August 2, 2011

gara2 essay MY FUTURe HUSBAND

Dua tiga hari lepas.. teacher gua kasi homework.. essay bertajuk "MY FUTURE HUSBAND".. walaweh derrrr.. kalo bab2 kawen nie.. mmg gua laju je.. hahahaha..*pulak dah! =.= dalam kepala hotak gua mcm2 ade.. nak tulis.. tapi mcm xmasuk akal pon ade.. hek3.. gua nie jenis yg kuat berangan la jgk.. semua yg gua impikan like build castle in the air.. haha.. bnda yg mustahil nak terjadi.. keh3.. mmg 2 3 ari gak la gua angau dgn esei neh.. tapi stu habuk pon tarak idea nak tulis esei.. semua idea gua tue cam useless.. haha.. kompem dpt rndah punya la.. but at least eden torai.. gua rase mcm dah byk kali kot gua tulis entri perihal kawen.. arghhh tidak.. mungkinkah sudah sampai serunya?? ahhh merepek! merepek.. gila ka?? SPM pon xlepaih lagi... no2.. kemnot2.. bagi la gua abes blajar dolu..then dpt keje best2 dolu.. pastu gua akn TERKAWEN la jgk gua nanti dgn seseorg hamba Allah yg amat gua syg.. insyaALLAH (skunk neh dalam proses usha2.. alamak!! kantoi sudah.. ! hahaha )..*jiwang sudaah..ini gara2 essay punya psl lah.. xpsl2 gua tertulis entri pasal asben lagi..hee

ada org tanya gua.. apa status relationship gua?? jawapan gua..

>> SINGLE BUT NOT AVAILABLE.. ehh.. ade gakk ehh status cam neh?? hahaha.. abaikan.. tgk je kat sidebar tue.. gua ade tulis.. itulah status sebenar gua.. haha





www.tips-fb.com

Monday, August 1, 2011

PUASA OK KE O.K??

salam semua.. hari nie mood gua agak baek b'bnding smlm... mungkin aura Ramadhan menerjah msuk dalam diri gua kot.. dats y gua ok je although hari nie mcm2 xkena.. tpi Alhamdulillah.. semua dah kembali normal.. so korang amacam?? puasa ok tak?? ke k.o?? ahaaa ala.. mcm xbiase puasa je korang2 neh.. pada bulan Ramadhan ini la kita diuji sejauh mane tahap keimanan dan kesabaran kita.. kalo blh bulan2 puasa neh.. sesape yg suka bikin "ketupat" tue.. henti2 kanlah.. xbaek kot.. tmbah2 bulan Ramadhan nie kita membuat amal.. insyaAllah ganjaran pun berlipat ganda... apepon... SELAMAT BERPUASA SEMUA :)



p/s : gua rase mcm ustazah la plak.. kasi tazkirah skali skala.. hehe xslh kalo kita berigt sesame mnusia kan?? :)

www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.