Tuesday, May 31, 2011

OH LELAKI!! TOPIK - CURANG!

tajuk dah macam rancgn tv pulak.. hari nie gua nak share ngan korang pasal isu yang hangat skunk neh.. ape ke bendeenye yang hangat tue?? ok2.. sat2.. ari tue gua ade la buat satu forum dekat Gengblogger .. tajuknyer LELAKI CURANG?? NAK SALAHKAN SIAPA?? ade la dlm 6 org yg bgi pendapat diorg..



gua stuju pndpt cik azeya.. tapi kekadang mslh tue timbul disebabkan pihak perempuan.. kan??


*klik untuk tumbesaran

komen yang nie gua rase sgt bernas.. siasat k.. korang jadi la CSI kejap tuk siasat punca kecurangan berlaku.. sama ade dari diri korang sendiri atau pasangan korang..




hah..yang ini 3 pendapat yang berbeza.. sorang ckp salahkan diri sendiri.. sorang salahkan dua2 belah pihak.. sorang lagi salahkan lelaki.. bagi korang.. nak salahkan siapa??

bagi gua kan.. dalam kehidupan seorang lelaki yang dah berkahwin mahupun belum.. curang sebenarnya tak de pon dalam kehidupan mereka.. lelaki kan boleh kahwin 4.. tapi si isteri atau pasangan perempuan kebanyakannya mestilah xrela dimadukan.. ye la.. berkongsi kasih seorang lelaki dengan orang lain.. sape yang nak kan?? kalo ye pon si suami/lelaki tue ade perempuan lain.. berterus terang je la.. xyah maen sorok2.. kalo sorok2.. itu yang terjadinya PERANG DUNIA KE-3 kalo tembelang korang pecah.. kekadang si lelaki cari aweks laen sbb mgkin dah bosan dengan pasangan diorg..*xptut kot yg ini dijadikan alasan.. sebabnya maybe dah byk kenangan korang cipta.. si perempuan tue syg gile bagai kat kau.. blh plak korang jdikan bosan sebagai alasan.. blh terima pkai ke?? igt... JANGAN TINGGALKAN ORANG YANG CINTA + SAYANG KAT KITA DEMI ORANG YANG KITA SUKA.. KERANA ORANG YANG KITA SUKA TIDAK SEMESTINYA SUKA KAT KITA JUGAK.. :)

tak pon si perempuan yang mula curang.. boleh jadi kan?? apa2 pon.. korang siasat la dulu.. mne taw kot2 psgn korang just nak uji kesetiaan korang ke.. *ade gak eh ujian plik cam tue?? so jawapan gua.. siasat..then baru kita taw nak salahkan siapa.. ok?? :)

komen yang mengejutkan gua

keh3.. salahkan gua?? apsal lak?? mcm la gua dah ade pakwe.. hihi

*maaf andai entri nie xenak dibace oleh segelintir blogger.. tapi ini hanya pendapat gua.. laen orang.. laen pendapat..

gua tabik double spring la kat isteri-isteri SALLEH YAAKOB sebab sggup bermadu 4.. walaweh.. untung beno SALLEH YAAKOB dapat isteri cam tue..


www.tips-fb.com

14 makhluk membebel ♥:

zacky ~786~ said...

hahaa.. wa tabik gak ngn salleh yakob.. lg pun die mampu kahwin 4.. kn3.. lg kagum dekat isteri2 lain die tu.. :D

Mika said...

haha,due2 same je wa rase. xde beza pun. ahahaha

apik pehe said...

hehehe..kena tanyer diri sendiri dulu..aku salah atau dia salah..hehehe

Ain Zulaikha said...

betul tu, siasat dulu.. pernah ada pengalaman tu.. mula2 tak percaya, bila dah siasat, nak buat apa pun buat lah hehehe

Dr Love said...

hehe.. wa dah baca pun. adoiyai ayat kamu ni..

# Papepun, bagi saya perkahwinan merupakan salah satu amal ibadat yang memimpin kita ke syurga. Sebaiknya suami isteri menyemaikan cahaya takwa didalam kehidupan mereka,lebih2 lagi sentiasa solat jemaah bersama. bila kita dekat dengan Allah, segala larangan dan kemungkaran sentiasa diri kita merasa bahang api neraka. Insyaallah ~ tHANKS JENGAH BLOG SAYA.

CIRI CIRI BLOG YANG SERING MENDAPAT SAMBUTAN PEMBACA

hamzah ian said...

salleh yaakob terbaik

i am me said...

i blogger baru..i dah follow blog u,follow la i balik..bleh i blaja camne nak buat blog cute macam u ni..neway,u've got a nice blog ;)

YOUsoF said...

burung terbang tinggi dikejar, punai di tangan dilepaskan.. takut jadi camtu je..

Beliau memang mantap!

shark said...

kne judge sendiri..
jgn tnya org lain..
lain org lain kes.

bunga said...

xde salah sapa2..cuma sebagai perencah kehidupan..

salleh mmg terbaikk..

wahida said...

tak suka ngan lelaki curang...pantang!! akak pelik mcm mana semua wife si salleh tu boleh hidup harmoni bagai..kalau akak la, hrmmmm...mintak dijauhkan la...

not irene said...

it takes two to tango.

kenapa lelaki curang ada banyak sebab.

curang takkan berlaku kalau kalau berseorangan. mesti berdua baru boleh curang.

apapun kalau dah jumpe yang curang tu. buat apa sedih, tinggalkan dan mulakan hidup baru.

usia ni terlalu singkat untuk sedih dan menangis

arenafon said...

muka aku ada kat atas tu lah (comradz) hehehe...
topik nie macam nak hentam lelaki jer nih.....perempuan????

sya hassan said...

@arenafon
tajuk je kot mcm nak hentam lelaki.. tapi aku bagi pndpt yg sbliknya meyhh..

perempuan pon byk yg curang.. xslhkn lelaki 100% kot.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyrighted by belog.cik.gebu. design by cik gebu.